Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Labiaplasti: Vajinal Estetik Cerrahi, Dünyada En Hızlı Yayılan Kozmetik Cerrahi Operasyonu

Labiaplasti: Vajinal Estetik Cerrahi, Dünyada En Hızlı Yayılan Kozmetik Cerrahi Operasyonu
 

Labiaplasti en çok talep edilen operasyonlardan birisi.


ISAPS (uluslar arası estetik plastik cerrahi derneği) tarafından 106 ülkede  35 000 plastik cerrah arasında yapılan 2017 anket sonuçları yayımlandı .Bu raporlara göre kadınlara en fazla yapılan estetik operasyon meme büyütme. Bunu sırasıyla liposakşın, göz kapağı operasyonları ve burun estetiği izlemekte.Fakat raporun bir başka çarpıcı tarafı şu ki sayıları hızla artan bir kadın popülasyonu tüm dünyada üreme organlarının daha iyi görünmesi için plastik cerrahlara başvuruyor ve bıçak altına yatıyor.

Labioplasti bir tür vajinoplasti oprasyonu. Yani vajen güzelleştirici bir operasyon ve tüm dünyada en hızlı gelişen kozmetik cerrahi işlemi. Bu operasyonunda vajina girişinin her iki yanında, iç tarafta bulunan “küçük dudaklar” , yani büyük dudakların hemen iç kısmında yer alan kalan deri katlantıları boyut olarak küçültülmekte. 2016 yılında, 2015 yılına oranla bu operasyon %45 oranında daha fazla yapıldı. Bunun nedeni kadınların genital bölge dış görünümlerini  (vulva) beğenmemeleri. Çoğu kadın iç dudakların, geniş olan dış dudakların ötesine geçmesini ve sarkmasını istemez. Bu görüntü rahatsızlık yaratır. Yaşlanma, doğum ve yaralanmalar nedeniyle böyle istenmeyen durumlar oluştuğunda vajinoplasti operasyonu ile gerekli düzeltmeler yapılabilir.

Bu tür operasyonlara ihtiyaç duyan kadınların bir kısmı da vajen dudaklarındaki sarkma ve asimetri nedeniyle ilişki sırasında ağrı/acıma, dar giysiler giyildiğinde ağrı/acıma, yüzme, spor ve diğer fiziksel aktiviteler sırasında oluşan rahatsızlık, kaşıntı ve mantar enfeksiyonlarına yatkınlık, ilişki sırasında vajen girişinin kapanması gibi şikayetler nedeniyle plastik cerrahlara baş vuruyorlar.

Kadınlarda özgüvenin artması ve vücutla ilgili kaygılarının giderilmesi, seksüel doygunluğu ve verimi de artırıyor.

 

 

 
Toplam blog
: 58
: 211
Kayıt tarihi
: 22.11.15
 
 

1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7.'likle mezun oldum. 2002 yılında Akdeniz Ü..