Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Labioplasti Nedir

 Labioplasti tedavisi dış genital organdaki İç ve dudakların düzeltilmesi ve estetik görünüm kazandırılması için yapılan bir işlemidir. Bayanlarda genetik estetik ameliyatlar arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Genital bölgede İç dudakların sarkık olması, büyük olması kırışıkları ya da katmanlar oluşması gibi durumlar vajina estetiği endüksiyonları arasında yer almaktadır. Bazı durumlarda operasyonlarla birlikte Klitorisin üstündeki, cilt katlantıların da çıkarılması gerekmektedir. Cilt katlantıların çıkarılmazsa kişide hoş olmayan görünler ortaya çıkartabilir. Bu da kişi, de özgüven eksikliğine yol açarak seksüel hayatını kötü yönde etkileyebilmektedir.
 
Labioplasti Tedavisi Nasıl Yapılır?
 
Labioplasti tedavisi amacı dış genetik bölgedeki dokunun düzeltilmesi, destekleyici cerrahi ya da lazerle o bölgenin desteklenmesini edinmektir. Klinik şartlarda uygun ortam sağlandığın da yapılır. Bunun yanında bayanların mayo bikini, tayt, pantolon giymekten rahatsız olan kişilerde, cinsel ilişki sırasında ağrı hissetmekle yapılmaktadır. Fizyolojik olarak ise, tekrarlayan üreme yolu enfeksiyonu ve ya idrar yolu enfeksiyonu genital bölgede kalcı hasar yapılabilir. 
 
Bekar Bayanlar Labioplasti Yaptırabilir mi ?
Hormonsal gelişimini tamamlayan ortalama ve 15 yaşından itibaren iç dudağında büyüklük ve sarkma olan herkese bu ameliyatı yapılabilir. Ayrıca bekârlar da yaptırabilir. Kızlık zarı operasyon bölgesinden farklı bir yerde olduğu için, kızlık zarına hiçbir zarar vermemektedir.  
 
Labioplasti’de En Çok Uygulanan Yöntemler
 
 
Labioplasti tedavisi için farklı yöntemleri vardır. Bunlar cerrahi uygulamalar, lazer ve Ultrasonic  adı verilen sess dalgalar ile uygulanan tedavi yöntemleridir. Bunlar kendi aralarında üç farklı şekildedir.
 
Birinci yöntem de normalden büyük olan uçların çıkartılıp düzeltilmesi ameliyatıdır.
 
İkinci si kama şekilde lanse denilen cerrahi bir yöntemdir. İç dudaklardan üçgen şeklinde bir doku çıkartılarak geri kalan doku uç uca birleştirilir ve vajinada düzgün bir görünüm elde edilir.
 
*Üçün yöntem ise;  Labiomlarda olduğundan daha az küçük dudak veya  dışa doğru sarkan büyüklüğü olan hastalarda kullanılabilinir. Doku parçaları çıkartılarak daha düzgün bir görünüm elde edilmiş olur.
 
İyileşme Süresi Ne kadar sürer
 
Ameliyat Lokal anestezi i da genel analizi altında yapılmaktadır. Ortalama bir 1-1,5 saat süren ameliyattır. Hatanın hastanede kalmasına gerek yoktur. Komplikasyon riski çok düşüktür. Bu ameliyatta fazla olan deriler çıkartılmaktadır. Ameliyat sonrası ilk iki üç gün şişlik ve hafif bir şişlik hissi olabilir. Bunun için buz uygulamaları önerilmektedir. Tuvalet sonrası hijyene dikkat edilmeli ve vajinanın kuru kalması sağlanmalıdır. Hekiminizin gerekli gördüğü durumlarda  antibiyotik ilaçları düzenli olarak kullanılmalıdır. Dikişleri alınması gereken bir ameliyattır. Bir hafta sonra dikişler kendinden kaynar Ameliyattan bir buçuk ay sonra hasta cinse ilişkiye girebilir, tüm spor faaliyetlerini rahatlıkla yapabilir. Labioplasti (İç Dudak Estetiği)ameliyatı ömür boyu bir ameliyattır. Ameliyat sonrası hastanın doğum yapma açısından hiçbir risk yoktur.
 
 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..