Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Liplift (Dudak Kaldırma)

Üst dudak yaşlandıkça uzar ve düzleşir. Dudak mesafesindeki uzama yüz yaşlanmasının en klasik belirtilerinden birisi olmakla beraber özellikle oraya bakmadığınız sürece çoğu zaman diğer yaşlanma belirtilerinin arasında dikkatinizi çekmez. Dudağın kısalmasıyla beraber ruj sürdüğünüz pembe alan (vermillion) içeriye doğru döner ve adeta dudakta ruj sürecek yer kalmaz. Hastalar bu durumu idare edebilmek için ruju hafif deriye taşırarak sürerler.

Yaşlanma sürecinde uzayan dudağı cerrahi olarak kısalttığımız işlemin adı “LipLift” yani Türkçesiyle dudak kaldırma. LipLift ameliyatında burun ile dudağın birleştiği yerden boynuz biçimli bir doku çıkarılır. Sonra derinin iki ucu birbirine dikilir. Ameliyat izi tam burun ile üst dudak arasındaki kıvrımda yer alıyor.

Bu izin silikleşmesi nereden bakılsa 1 yılı alıyor. Yara iyileşmesi ve izlerin kaybolması derinin gevşek olduğu yaşlı hastalarda çok daha hızlı gerçekleşiyor. Ameliyat sonrası ikinci haftadan itibaren tek kat fondöten ile yara izlerini kamufle ederek sosyal hayata dönüş mümkün olabiliyor. İşlem lokal anestezi altında yapılıyor ve yaklaşık olarak 30 dakika sürüyor.

Ameliyatın en önemli faydası üst dudağın kısalması ve dışa dönmesi. LipLift işleminden sonra dudağın ruj sürülebilen pembe kısmı (vermillion) yukarı kalkıyor ve dışarı dönüyor. Daha feminen ve daha genç bir görünüm ortaya çıkıyor.

Bu işleme gerçekten ihtiyacı olan hastalar, geride kalan izi dert etmeyecek kadar üst dudak uzunluğunu dert eder halde oluyorlar. LipLift özellikle yağ doku transferi gibi hacim arttırıcı ve dermabrazyon/peeling gibi yüzey yenileyici işlemlerle kombine edildiğinde toplam etki en üst seviyeye çıkarılabiliyor.

 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..