Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Londra'ya giderken

    Londra'ya giderken
     

    Vize Süreci


    Öncelikle tüm blog yazarlara merhaba, henüz yeni bir blog yazarı olarak ilk yazImı biraz faydalı bir konuda kısa bilgliler vererek geçirmek istedim.

    Sıkıcı iş hayatımızından biraz kaçmak ve bir türlü düzene sokamadığımız 6 aylık evliliğimizi biraz rayına oturrmak için Londra'ya gitmeye karar verdik. Hele bir de 2 kişilik uçak biletini gidiş - dönüş 400 TL'ye bulunca tadından yenilmez oldu.

    Ama malumunuz İngiltere'nin vize süreçleri ayrı bir konu olduğu için birazcık zamanımızı aldı. Yakında gideceklere burdan biraz olsun fikir versin ve işlerini kolaylaştırsın diye adım adım anlatıyorum nacizane=)

    Öncelikle güncel vize ücretleri için "https://visa-fees.homeoffice.gov.uk/y/turkey/usd" linkini kullanabilirsiniz. Ne amaç için ne kadar süre ile gittiğinizi belirtiyorsunuz ve buna göre belirlenen vize ücretleri ekranınıza geliyor. Standart 6 aylık turistik vize 131 $ dolar gibi bir ücret.

    Şimdi vize ücretini de öğrendiğimize göre gelelim başvurumuza. 

    Adım 1https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome  adresinden kayıt oluşturuyorsunuz. Burda kayıt oluştururken kişisel bilgilerinizi , pasaport bilgilerinizi, otel rezervasyon - uçuş bilginizi, eski vize bilgilerinizi, temel aile bilgileirinizi giriyorsunuz. Şayet yanınızda bir arkadaşınız, eşiniz- sevgiliniz ya da ailenizden biri ile gidiyorsanız onun da pasaport bilgilerini burda belirtmeniz gerekmektedir.

    Adım 2 : Bütün bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girdikten sonra bir teyit ekranı geliyor ve son bir kez bilgileriniz kontrol ettikten sonra teyit ediyorum alanını işaretlemeniz gerekiyor. Bu alandan sonra evraklarınızı teslim etmek için randevu günü ve saati seçiyorsunuz. 

    Adım 3 : Randevu gününüzü netleştirdikten sonra ödeme ekranına gidiyorsunuz ve vize ücretinizi burdan kredi kartı ve ya PayPal ile gerçekleştiriyorsunuz.

    Adım 4 : İngiltere Konsolosluğunun kendi atadığı TLS Danışmanlık Hizmetleri ile bundan sonraki süreci yürütmeniz gerekmektedir. Bunun için de https://uk.tlscontact.com/  adresine kayot olup burdan başvuru adımlarınızı takip etmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca eğer özel hizmetler almak istiyorsanız yine bu sayfadan bu hizmetleri satın alabiliyorsunuz. (VIP hizmetler genellikle)

    Adım 5 : Bavuru formumuzu tamamladık ve randevumuzu aldık. Peki hangi evraklar gerekiyor. Öncelikle başvuru formunuzu çıktı olarak alın ve gerekli sayfaları imzalamayı unutmayın. Başvuru formununun dışında aşağıdaki evrakları mutalaka götürmelisiniz. 

    -  Randevu oluşturduktan sonra randevu belgesinin çıktısı

    -  pasaport (imzalanmis) ve fotokopileri`

    (en az 2 bos sayfasi olan ve seyahat tarihinden itibaren 6 ay gecerliligi olan pasaportun var ise eski pasaportlarinizin asli ile birlikte pasaportunuzun 1, 2, 3, temdit -gecerlilik suresini gosteren tum sayfalar- son sayfa (60); icerilerinde bulunan tum schengen, amerika, ingiltere vizelerinin fotokopileri de gerekmektedir) 

    - Fotoğraf eskiden istiyorlarmış sanırım ama bizden fotoğraf almadılar. Randevu esnasında parmak izimiz ile birlikte fotoğramızı da çektiler. Bu yüzden fotoğrag götürmenize gerek yok.

    - Gidiş - Dönüş Uçuş Rezervasyonunuz ya da Biletiniz

    - Otel Rezervasyonunuz. (Üstünde mutlaka sizin de adınız yazmalı- Bu genellikle sorun oluyor . 2 Kişi tatile gidiliyor ve yurtdışı tatillerinde genellikle oteller oda olarak alındığı için bir kişinin ismi yazıyor. Siz mutlaka bu alana kendi adınızı da yazmayı ihmal etmeyin. Yoksa belgeniz kabul edilmiyor.)

    - Eğer çalışıyorsanız iş yerinizden izin dilekçesi (orjinal olamk zorunda)

    - SGK işe giriş bildirgesi ( Bu iş yeriniz tarafından size verilecektir.)

    - SGK Hizmet Dokümü (E-devlet üzerinden alabilirsiniz)

    - Son 6 aylık kaşeli imzalı maaş bordrosu

    sahsi banka hesabi dokumu orijinali

    (guncel tarihli yani vize basvurusundan hemen once bankadan son 3 aylik hesap hareketlerini gosteren banka hesap dokumu alinmali, bankadan kaseli, yetkiliden imzali olmali ve bankanin imza sirkuleri de eklenmelidir. İnternet'ten cikti alinsa dahi banka tarafindan onaylanmalidir. Seyahatinizi finanse edecek yeterli bakiyesi olmalidir. Schengen turistik vizede en onemli evraktir. Basvuru sahibinin, hotel ve ucak masraflari haric gunluk en azindan 34 euro’su bulundugunu ibraz etmesi gerekmektedir. en onemli evraktir)

    - Diğer gelir dokümleri (Kredi kartı fotokopisi, Tapu, Araç Ruhsatı gibi )

    - Yine çalışanlar için faaliyet belgesi dokümü - vergi levhası - Ticaret Sicil Gazetesi - İmza Sirküleri Fotokopisi 

    - Nüfus Cüzdanı fotokopisi

    - Adli Sicil Kaydı (E- devlet üzerinden alabilirsiniz.)

    Evvet evrakları tamamladığımıza göre Profilo AVM Merkezinde bulunan TLS Danışmanlığa gidip evraklarımızı teskim ediyoruz ve gerisini takip için kayıt olduğumuz adresten takip diyoruz. Teslim etme süresi yaklaşık 15 dakika sürüyor. Vizeniz için ise 15 iş günü diyorlar; ancak 1 haftada sonuçlanıyor.

    Umarım faydalı olabilmişimdir. Londra hakkında yazılarım ise 24 Nisan'dan sonra gelecek.

     

    İyi mutlu günler herkese

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 144
    Kayıt tarihi
    : 14.04.16
     
     

    Sahibi olmayan bir elmas bulursan, o elmas senindir. Sahibi olmayan bir ada bulursan, o ada senin..