Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '13

     
    Kategori
    Futbol
     

    Maç Analizi: Apollon Limassol-Trabzonspor

    Maç Analizi: Apollon Limassol-Trabzonspor
     

    Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda aldığı üç puanla iyi bir başlangıç yaptı.


    Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda aldığı üç puanla iyi bir başlangıç yaptı. Mustafa Reşit Akçay, deplasmandaki ilk maçta çok değişik bir 11 sahaya sürdü. Sakatlıktan yeni çıkan Bosingwa ve hiçbir maçta şans bulamayan Bamba ile sol bekte ilk kez Aykut Demir oynadı. Rakip Limassol, önceki turlarda karşılaşılan Kukesi ve Derry City kuvvetinde bir takımdı. Apollon, Trabzonspor savunmasının arkasına atılacak toplarda Fildişili golcüsü Abraham'ı topla buluşturmayı planlayan bir oyun anlayışı içindeydi. Abraham iki kez kaçtı ve üçüncüsünde ceza alanı içinde Bamba'nın gereksiz bir hamlesiyle takımına penaltı kazandırdı.

     Trabzonspor maça iyi başladı. Top kontrolünü genelde elinde bulundurup gerektiği zaman oyunu soğutup gerektiği zamanda hızlandırdı. Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı diyebiliriz ancak Trabzonspor, zayıf rakibi karşısında ritmini bir türlü yakalayamadı. Oyundaki üstünlüğünü skora yansıtmakta biraz zorlandı.

    Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbol, birçok Trabzonspor taraftarını memnun etmiyor. Bordo mavililer Avrupa maçlarındaki kazanma azimlerini lige yansıtamıyorlar. Limassol maçında ise, futbol yine çok iyi olmasa da kazanma azminin sahaya yansıdığı görüldü. Trabzonspor’da Colman biraz daha kıpırdadı. Malouda golünü attı ve gollük asistler de yaptı fakat Henrique öldürücü noktalara gidip son vuruşu yapamadı. Henrique yalnızları oynuyor, yanına mutlak suretle ikinci bir santrafor gerekli. Batuhan'da o performans var mı? bence yok. Olcan birkaç maç sol bek oynamıştı ve hiçbir varlık gösterememişti. Dün gece mevkiisinde forma giydi ve bütün atakların içindeydi. Rakip kaleyi en çok zorlayan futbolcu oldu. Trabzonspor’un eksiği çok, bu kadroyla Avrupa ve Türkiye Ligi’nde başarılı olmaları biraz zor görünüyor.

    Trabzonspor, bu maçta alınan 3 puanla hem Avrupa kupalarına iyi bir başlangıç yaptı hem de gruptan çıkma adına ümit verdi. Galibiyet bu açıdan önemli ama çözülmesi gereken çok sorun var. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 147
    Kayıt tarihi
    : 04.06.11
     
     

    Basketbol, Futbol aşktır. Jose Mourinho ve Real Madrid sempatizanı. https://twitter.com/s_ornek ..