Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Mahzendeki umudun ışıltısı

Mahzendeki umudun ışıltısı
 

Umut etmek ne güzel şey. Hayallerin kendini ayakta tutabilmesi için; yenileyebilmesi için belki de bu mücadele azminin içinde en cok savaşması gereken umut. İnsan karanlık yollarda yürürken; yalnızken kalbinin güneşi umudunun ışıltısıyla yolunu aydınlatır.
 
Sadakat kabuğunda inandığımız rüyalarımızı gerçekleştirmek için uyanık kalmak zorundayız. Derin denizlere açılmak istiyorsak fırtınaları sevmeliyiz. Umut yolculuğunda yolumuza güller serilmeyecek; çabalarımızla adım adım ilerleyerek baharı yasatacağız ve yaşayacağız mutluluğun doruk noktasında.
 
Kaybettiğimiz sandığımız birçok an olacak. Umudumuzun sınandığı; kaybetmeye yakın olduğumuz, pes etme sınırına geldiğimiz o zamanlar. İşte o anlar miladımız olacak o tek bir adımı atmaktan vazgeçersek kaybetmiş olacağız aslında. Birşeylere tutunmak isteyecek kalbimiz umudun tutkusunu alevlendirecek.Evrenin bize sunduğu güzelliklerin farkında olmak aslında umut etmeye bir sebeb.
 
Umut imkansızı başarır. Mutlu bir ruha sahip olmak umut etmekle olabilir. Mutluluk bir süreç değil; anlardan ve o anı yasamak için yasadığımız kovalamacadan ibaret. Cesaretli olmalıyız cesaret sevgi gibidir gelişebilmesi için umut gerekir. İnandığımız değerleri hayata geçirebilmek için belki kalbimiz cok acıyacak ama umut sayesinde kırılmayacak, hep bir bütün olmayı başaracak .Hiç bir kış sonsuza kadar sürmez; sürekli yaz mevsimi olsaydı zaten güneş bahçeleri yakıp kavururdu... Yürüdüğümüz yolda çektiğimiz acılar daha cok güçlenmek için. Kazanmak için önce kazanmayı umut etmeliyiz...
 
Bütün umut kendimizde; keşfedilmeyi bekliyor. Umut olmadan yaşayabilme mesele değil; önemli olan umut olmadan hayatın yaşanmaya değer olmayacağı gerçeği. Korkularımızın umutlarımızı takip etmesine izin vermemeliyiz. İnancımızla kırmalıyımız tüm olumsuzlıkları.
 
Her yeni güne bir umutla baslamalıyız. Herşey yok olsa bile umut hep var olacak hayallerimizin merkezinde. Aklımız 'Vazgeç' dediğinde umut 'Bir kez daha dene' diyecek kalbimize. Ve biz deneyeceğiz; umut oldukca basarıya yaklasacağız ve kazanacağız. Unutmamalıyız ki yaşamın olduğu her yerde umut vardır. Kalbimizin mahzenindeki kiliti acalım bırakalım umut ışıltısıyla aydınlatsın rüyalarımızı...
 
 Kübra Dilara Özdemir
 
Toplam blog
: 2
: 202
Kayıt tarihi
: 15.07.14
 
 

Mucizenin içinde inancın ışığını arayan; hayatımın her karesini mutluluklarım ve içten gülümseyiş..