Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

     
    Kategori
    Futbol
     

    Mancini Türkiye'ye çok fazla

    Mancini Türkiye'ye çok fazla
     

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini


    Galatasaray bu sezon, aslında kulübün ananelerine son derece ters düşen bir tutum sergileyerek, sezon içerisinde teknik direktör değişikliğine gitmiştir. Özellikle Avrupa Futbolunun önde gelen isimlerinden Fatih Terim'in görevine son verdikten sonra, yine Avrupa ve Dünya Futbolunun karizmatik ismi Roberta Mancini ile sözleşme imzalamıştır.

    Kişilikleri, karakterleri, futbol anlayışları ve sahadaki duruşları taban tabana zıt olan bu iki insanın, Galatasaray gibi dünya çapındaki bir kulübün, futbol takımının başına ard arda gelmelerinin, kulübün sporcuları, yöneticileri ve taraftarları üzerinde yaratmış olduğu travmanın etkilerinin tahmin edilenden biraz daha uzun süreceği kendini belli etmeye başlamıştır. Gerçekte alışılagelmiş heyecanlı ve çok konuşan klasik İtalyan tipi çizgisinden bir hayli uzak duran Mancini; sakin yapısı, gülen yüzü, şık kıyafet tarzı, sarı-kırmızı atkıları ve son derece beyefendi duruşu ile Galatasaray'a bugüne kadar gelmiş en prezantabl, en nazik yabancı olma özelliğini, kısa zamanda ele geçirmiş gibi gözükmektedir.

    Bu özellikleri, genel anlamda, yaşlı kulüp üyelerinde ve orta yaş üstü taraftar çevrelerinde beğeni toplamakla birlikte, tribünleri dolduran gençler ve taraftar toplulukları tarafından pek hoş karşılanmamaktadır. Ardı ardına gelen başarısızlıklar da bunun tuzu ve biberi olmaktadır. Daha şimdiden Mancini'nin heyecansız ve ruhsuz birisi olduğunu söyleyenlerin sayısı küçümsenemeyecek kadar fazlalaşmıştır. Gerçi İtalyan Teknik Adam buna benzer olayları, İnter Milano ve Manchester City'de de yaşamış, ancak her iki kulübte elde ettiği lokal başarılar, aleyhinde başlatılan linç kampanyalarını susturmuştur. Mancini'nin İnter ve M.City maceralarını bitiren 1 numaralı neden olarak ise her takımı da Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkaramamış olması gösterilmektedir. Benzer bir son Mancini'yi, Galatasaray'da da beklemektedir. Türkiye'de Fenerbahçe, aradaki puan farkını 9'a çıkarırken; Galatasaray'ın kendilerini yakalama ihtimalini de her geçen gün, biraz daha azaltmaktadır. Şampiyonlar Ligi 1.tur gruplarından çıkmayı hedefleyen Galatasaray'ın, Mancini ile Juventus'u yenerek tur atlaması da pek olur gibi gözükmemektedir. Dolayısıyla, karizmatik İtalyan çalıştırıcının Galatasaray macerası da kısa süreceğe benzemektedir. Ama ne olursa olsun, Lucescu bu takımı çok kısa bir sürede, tekrar eski konumuna getirmek için oldukça yoğun bir çaba harcayacaktır.   
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 104
    Kayıt tarihi
    : 28.10.11
     
     

    1957, Ankara doğumlu olup, Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi, ardından da A.Ü.Ziraat Fakült..