Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

     
    Kategori
    TV Programları
     

    Masal adasında bir gece

    Yazının başlığındanda anlaşılacağı üzere bu bölümde iktidarın kendi halkını uyutmak üzere televizyon ekranlarını nasıl kullandığını ele alacağız.

     

    Eğitim seviyesi düşük bir toplumun okumaktan fazla hoşlanmayacağını bilen iktidar, özellikle onları en fazla meşgul oldukları alandan etki altına almaktadır. Bu durumda Türk Milletinin vazgeçilmez hastalığı olan televizyon izleme alışkanlığından yararlanarak milletin uyutulması için çeşitli eğlence ve yarışma programları tasarlanarak yayına alınmaktadır.

     

    Bu hükümet döneminde akıllara kazınmış program yapımcılarının başında, sempatik tavırları, akıcı konuşması ve gençlik enerjisiyle dolu. ACUN ILICALI ismi gelmektedir, Hatırlayınız. Haftanın 3 -4 akşamı saatlerce insanları televizyon başına kilitleyerek, kutuları açtırılan yarışmacılar ve bu esnada yaratılan heyecan, acaba lalenin kutusunda 50 tl mi yoksa 2500 tl mi çıkacağı üzerine oluşturulan müthiş beklentiler veya tahminlerle insanımızın yıllarca dikkati bu gereksiz şeylerle meşgul edilmedi mi? Şimdi soruyorum, Lalenin kutusundan ne çıktı; kuşkunuz olmasın, Lalenin kutusundan, ülkede olup bitenler hakkında bir dikkat bir fikir yürütmenin önüne geçilerek, derin uykularda uyumamız çıkmıştır.

     

    Aynı kisi bu iktidarın ilk yıllarında yaptığı toplumu uyutma programıyla İktidarın o kadar hoşuna gitmiştirki kendisine ekonomik olarak pek çok imkan sunularak ''işlerini'' büyütmesi ve çeşitlendirmesi sağlanarak, yalnızca bir tv kanalındaki uyutmalar yetmez, iki kanalda birden hemde aynı saatlerde değişik programlar yapması teşvik edilmiştir. Böylece olaki ''kutuları'' izlemekten sıkılan izleyicilerde diğer bir kanalda yayınlanan şarkı yarışmasında hangi yarışmacının juriden kaç puan alacağı, elenip elenmeyeceği yine juri tarafından performansı hakkında nasıl yorumlar yapılacağı ve bu diyaloglarda spontane gelişecek espriler vs. ile uyutulmaktan kurtulamamıştır.

     

    Başbakan bu ''yararlı'' yapımcıya bizzat defalarca desteğini beyan etmiş, birebir arkadaşlık düzeyinde ilişkileri oluştuğu medyada yer almıştır. böylece ACUN ILICALI'nın popülaritesi dahada yükseltilerek toplumca önemli bir figür algısı yaratılmıştır.

     

    Girdiği bu yolda kendisi adına tahmin edemeyeceğinden fazla para, şöhret ve iktidar katında sevgiler kazanması onu daha yaratıcı fikirlere itmiş  Böylece hayatımıza ismini dahi pek çoğumuzun Ingilizce bilmediğin için doğru olarak telaffuz edemediği SURVİVOR girmiştir.

     

    Bu kez toplumun ilgisini daha bir çekebilmek için yarışmacıların bir kısmı ÜNLÜLER diğer kısmı GÖNÜLLÜLER şeklinde dizayn edilmektedir. Bu arada, sizleride unuttuklarını sanmayınız; Sizlerde SMS yollayarak beğendiğiniz yarışmacıya destek olabilir, onun bu adrenali yüksek macera adasından elenmesine engel olabilirsiniz.:)

     

    Velhasıl toplumun çok az bir kısmının bu psikolojik harekatın farkına varabiliyor olması, ülkem adına endişelerimi artırmakta, bu endişeler ilerisi için korkulacak decede bir cehalete yol açacağı korkusu yaratmaktadır.

     

    (Çok pardon, bu hafta sizce adadan kim elenir!!!)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 86
    Kayıt tarihi
    : 08.02.14
     
     

    28 yaşında orta öğretimi açıktan bitirmek için başlayan eğitim hayatına, 35 yaşında Bahçeşehir Ün..