Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Masum köylü vatandaşmış (sevsinler)

Masum köylü vatandaşmış (sevsinler)
 

ak tütün karakolu


Televizyon ekranlarında flash haber olarak veriliyor. Aktütün karakoluna yapılan baskının görüntüleri diye. Hani masum bir köylü vatandaş çekmişti ya o görüntülerden söz ediyorum. Nasıl köylü ise aklım almadı sevsinler böyle köylüyü.

Yalan değil benim de ilgimi çekti ve sabırsızlık ile görüntüleri beklemeye başladım.

Görüntüler bütün ulusal kanallarda gösterildi. Ben de ilgi ile izledim.

Ne yazık ki bu ulusal kanlar görüntüyü verir iken ses kayıtlarını akıl edemediler veya hesaplarına gelmedi.

Çünkü aynı görüntünün ses kayıtları da vardı. Teknoloji çağında yaşıyoruz, görüntüyü çeken ve ulusal ajanslara servis yapan masum köylü vatandaşın cep telefonu ses kaydı da yapıyordu.

Bu görüntülerde verilmeyen ses kayıtları bir kanal tarafından verildi. Ses kayıtlarında masum köylü vatandaş baskın anını Kürtçe anlatıyordu. Ses kaydının veren kanal ise Türkçe alt yazı ile izleyenleri aydınlatıyordu.

Malum biz de Güneydoğuda yaşıyoruz ve Kürtçe bizim konuştuğumuz yerel dilimiz. Biz de biraz da olsa anlıyoruz.

Anlatılanlar ve tercüme birbirine uyuyordu. Yani kanal bir tercüme hatası yapmıyordu.

Bu noktada dikkatimden kaçmayan ve görüntüleri yayınlayan kanal 1 televizyonu haber merkezinin de dikkatinden kaçmayan bir ayrıntı vardı.

Bu çok önemli ayrıntı da görüntüleri çeken masum köylü vatandaşa birileri sufle yapıyordu, yani kulağına fısıldıyordu. Masum köylü vatandaş ise söylenenleri tekrar etmek ile yetiniyordu. Kendisine verilen görevi başarı ile yaptığına da emindir şimdi. Gönül rahatlığı ile uyuyordur şimdi. Adam masum köylü vatandaş ya ?

Sevsinler masum köylü vatandaşınızı. Ne kadar iyi insanlar varmış da bizim haberimiz yokmuş.

Nasıl oluyor da biz sıradan köylü vatandaş bu çok önemli haberim görüntülerini ulusal ajanslara ve ulusal televizyonlara geçiyor anlayamadım doğrusu?

Anlayan beri gelsin.

Ben anlayamadım, siz anladıysanız lütfen bana da anlatır mısınız!

Bir diğer çarpıcı haber ise Türk silahlı kuvvetlerini yıpratmaya yönelikti.

Bu haberin ayrıntılarında hava Kuvvetleri Komutanının saldırı esnasında Golf sahasında Golf oynadığı yönündeydi.

Golf oynamak bildiğim kadarı ile ülkemizde yasak değil. Çok güzel ve zevkli bir spor, imkanım olsa ben de oynayacağım ama nerde bizde o şans.

Efendim malum ülkemizde dokuz günlük resmi tatil vardı.

Bu tatil süresinde ülkemizin tüm yöneticileri tatile çıktılar. Kimi Ankaradaki evine çekildi, kimi ise güzel yurdumun değişik yörelerinde tatilini geçirdi. Bundan doğal bir şey de olamaz.

Hava Kuvvetleri komutanının da bu resmi tatilde Golf oynaması sıradan bir olaydır. Bu neden ile Türk Silahlı Kuvvetlerini kimse yıpratmaya kakmasın. O komutan da bizler gibi tatil yapmıştır.

Böyle bir olaydan haberi olaydı zaten o da tatil yapmaz görevinin başında olurdu. O böyle bir saldırıyı bilmiyordu, siz biliyor muydunuz da böyle bir haber yaptınız?

Benim aklım almadı, siz diye bilirsiniz hani Irak’ın kuzeyi bizim için BBG evi idi. Bunu söyleyebilirsiniz ama tatildeydi diyemezsiniz, çünkü bu ülkede resmi tatiller var ve herkes tatilini yapar.

 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..