Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '17

     
    Kategori
    İstanbul
     

    Metro Yolculuklarım

    Metro Yolculuklarım
     

    Öncelikle belirtmeliyim ki yirmi yaşında bir genç kız olarak yazıyorum tüm bunları. Son zamanlarda dünyayı, bu dünyada geçinip giden bizleri keşfetmeye fazlasıyla kafa yorduğum doğrudur; bu sebeptendir ki gözlerimi daha da açarak bakıyorum etrafıma. Yaşadığım güzelim İstanbul, nam-ı diğer metropolitan şehirde ulaşımımı metro ile sağlayan bir öğrenciyim. Toplu taşıma araçları ise gözlem yapmak için cennet benim için. Oturacak yer bulduysam da değmeyin keyfime!

    Ne zamanki kalabalık bir metroda otursam bakarım şöyle bir etrafıma… Sabahları okula giden öğrenciler ,öğle vakitleri emekli teyzeler, iş çıkış saatleri ise yorgun bakışlı, takım elbiseli insanlar… Çeşit çeşit insan giriyor içeri her durakta. İnsanlarla  göz göze geldiğiniz de ise başlar yere eğilip ayakkabılar incelenmeye başlanıyor. Dalıp gitseniz birinin ceketine, hemen “Acaba üzerime bir şey mi bulaştı?” diye üstler silkeleniveriyor.

    Halimize acımışlar ki ikişer tane ekran koymuşlar karşımıza, yorgun argın inmeyi beklerken oynaşan kedileri izleyip güya zaman geçiriyoruz .Çağımızın getirisi akıllı telefonlar çoğumuzun elinde, zekamızı daha da açacak oyunlar(!) oynuyoruz gözümüzü kırpmadan… Kadınlar birbirlerini süzüyor, sürdükleri rujları tahmin etmeye çalışıyor; yaşlılar ise oturan gençleri kaldırmak için başlarında dikiliyor, önce gençler başlarını akıllı telefonlarından kaldırabilirse tabi…

    Bir yandan kitap okuyan insanları gördükçe ise silkelenip alıyorum kitabımı elime , bir de bakmışım gelmişim durağıma. İki satır da olsa okumuşum bir şeyler, bundan daha güzel nasıl geçirilir yolculuklar?

    Nefes aldığımız her saniyenin değerini bilmemiz dileğiyle…

     
    Toplam blog
    : 1
    : 180
    Kayıt tarihi
    : 23.09.17
     
     

    Birkaç dakika da olsa gözlerimden dünyayı görmeniz dileğiyle... ..