Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Montessori Doğumdan İtibaren

Montessori Doğumdan İtibaren
 

Montessori Eğitimi


Bebekler zeki, yaratıcı, meraklı doğarlar. Bebeğinizin potansiyelini zenginleştirmeyi sağlayın. Bebekler biz erişkinlerden farklıdırlar. Bebekler çevrelerindeki ses ve kokuları anlayıp benimseyip hafızalarına kaydederler. Bu sebepten yaptığımız hareketler bebeklerimizi doğrudan etkilenmektedir.
 
Bebeklerimizi etkileyen hareketler sözler, konuşmalar da bebeklerimizin hayatları boyunca etkisinde kalır ve hayatlarında önemli bir etkisi olur.
 
Bebekler anne karnındaki konforlu, alçak sesli, sıcak hayatlarından bir anda düzensiz, ışıklı ve sesli bir ameliyat hanede gözlerini açarlar ve üstelik nefes almaları için bacaklarından baş aşağı sarkıtılıp popolarına vurulur. Doğumdan hemen sonra bebek alınır ve yıkanır. Anne ile birlikte kalmasına bile izin verilmez.
 
Bunun yanında doğal dolum şansı sağlayan sağlık kurumları da mevcuttur. Bu kurumlar diğer sağlık kurumlarına göre bebeklerimize daha şefkatli davranırlar. Aslında olması gerekende budur.
 
Montessori öğretisine  göre sağlıklı bir doğum nasıl olmalı ?
 
Montessori doğal ve aslında rahat bir ortamda doğum yapılmasını tavsiye eder. Bebek anne karnındaki ortam sessiz, güvenilir, karanlık ve rahattır. Belli bir dinginlik ve güven hisseder zaten anne karnından çıktıktan sonra bebeklerin genelde ağlama sebepleri de doğumda ki karışık, düzensiz, sesli ameliyat hanede baş aşağı tutulup popolarına vurulmasıdır.
 
Bu öğretiye uygun doğum yaptıran sağlık kuruluşları da ameliyat ortamında yüksek sesle konuşulmayan, sıcak, loş ve hatta dinlendirici bir müzik eşliğinde doğum yaptırılır. Bebekler doğduklarından hemen sonra annelerinin kucağına verilir. Anne ile ilk temas kurulur. her şey rahat bir ortamda gerçekleştirilir. Bebekler doğdukları itibaren her şey hayatlarında bir etkiye sahip olduğun unutmayın. Montessori eğitimi doğumdan itibaren başlayan bir öğretidir.
 
Ekim 12, 2016 sevgimozgur 
 
Toplam blog
: 3
: 166
Kayıt tarihi
: 18.07.12
 
 

Montessori Eğitiminini, çok büyük paralar vererek değil de evde kendi kendinize verebilmeniz için..