Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

     
    Kategori
    Mizah
     

    Mount&Blade: Warbrand'den sonra yeni bir Türk oyunu: Battalgazi

    Mount&Blade: Warbrand'den sonra yeni bir Türk oyunu: Battalgazi
     

    Türk yapımı bilgisayar oyunları, son yıllarda uluslararası alanda da başarılar göstermeye başladı. Bunlardan en bilineni olan Mount&Blade: Warbrand, diğer girişimcilere de umut kaynağı oldu, cesaret verdi ve Avrupa'nın kapılarını açtı. Şimdi ise yeni bir Türk oyunu görücüye çıkıyor: Battalgazi...

    Talewords firmasının Mount&Blade:Warbrand oyununun uluslararası başarı göstermesi ve 8 dile çevrilmesinin ardından, gözler bu sektöre çevrildi. Bunun, kaymağını yemek isteyen girişimcilerden biri de, Masalsözü firmasının sahibi, İhsan Taklit. Kendisiyle yaptığımız ayaküstü söyleşide; Valla biz senelerce yurtdışında, adımızı dönercilikle duyurmaya çalıştık. Hiç oyun dünyası aklımıza gelmemişti. Şimdi bu firmanın gösterdiği başarının ardından, Battalgazi oyununu piyasaya sürüyoruz. İnsanlardan ricam; taklit, maklit deyip köstek olmamaları. Sonuçta maksat; ünlü Türk simalarının yurtdışında bilinirliğinin sağlanması. Battalgazi de bunlardan biridir. dedi.

    Karakterler sizi geçmişe götürecek

    Başlar başlamaz oyun bizi yönlendiriyor yaratma ekranına geliyoruz. Burada Cüneyt Arkın, Kartal Tibet, Murat Soydan karakterlerinden birini seçiyoruz. Böylelikle kendisi oyunda da aynı şekilde karşımıza çıkıyor.

    Trambolinsiz 15 takla, bir okla 5 adam

    Kontrol olayında herhangi bir zorluğumuz yok, ancak grafiksel detayları biraz kısık tutulmuş. Objelerin ve karakterlerin görünümleri ile animasyonları çok fazla birşey vaadetmiyorlar. Ama trombolin olmadan 15 takla atabilmek, bir okla 5 adam öldürmek gibi klasikler unutulmamış gibi görünüyor.

    Oyundaki Görevler

    Her RPG’de olduğu gibi, burada da yapmamız gereken birbirinden farklı quest’ler var. Kimi zaman prensesi kendimize aşık etme(aman dikkat prensese kendiniz aşık olmayın) , kimi zaman kılık değiştirip yabancı bir prensin yerine geçme, kimi zaman bizans prensi olarak yetiştirilen oğlumuzu ikna etme, bazen de Erol Taş olarak karşımıza çıkan eşkiyaları öldürme görevlerimiz oluyor. Eğer görevleri başarıyla tamamlayamazsanız oğlunuz tarafından öldürülebiliyorsunuz, ya da idam edilecekken prenses sizi kurtarmaya gelmeyebiliyor.

    Oyunun muhtemel sistem gereksinimleri

    512 MB ramlık bir kişisel bilgisayar

    Grafik kardı 64 MB hafıza

    En az Windows 98'de oynanabilir

    700 MB Hard Diskte boşluk

    Eski Türk filmlerini özleyenler, ve çok da kaliteli olmayan ucuz bir oyun arıyorum diyenler oyunu satın alabilirler. Daha detaylı bilgi için www.masalsozu.com/battalgazi

    Not: Bu haber tamamen uydurmadır ve eğlencelik yazılmıştır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1098
    Kayıt tarihi
    : 10.07.10
     
     

    Aslen Fen Bilimleri mezunu ama YÖK zede bir insan olarak sınav sistemi değişikliğiyle, gayet yüksek ..