Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf
 

https://cigdemcetatlar.blogspot.com.tr/2017/01/muhallebili-kadayf.html


Benim gibi serbetli tatlılarla arası olmayanlar için kadayıfın en güzel hali. Eminim çoğunuz denemişsinizdir. Fakat denemediyseniz bir tadına bakın bir daha isteyeceksiniz :) O serbetin ağır tadını alıp yerine hafif bir lezzet kalıyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

 

https://cigdemcetatlar.blogspot.com.tr/2017/01/muhallebili-kadayf.html

MUHALLEBILI KADAYIF

Malzemeler:


2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf


Yarım su bardağı rondoda çekilmiş ceviz


2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:


4 su bardağı süt


1 su bardağı toz şeker


Yarım çay bardağı un


Yarım çay bardağı nişasta


2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


Taze kadayıf kullanacaksanız bir bıçak yardımıyla doğrayın. Tereyağını teflon bir tencereye alın ve eritin. Üzerine kadayıfı ve şekeri ilave ederek kavurun. Rengi istediğiniz tona gelince ocaktan alın karıştırarak soğumaya bırakın. (Benim gibi kavrulmuş kullanacaksanız kadayıf, ceviz ve şekeri kavurun sadece ) Muhallebi için tereyağı ve unu orta boy bir tencereye alarak kavurun. Rengi hafifçe dönüp kokusu çıkan unun üzerine azar azar sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Sütü ve şekeri tencereye ilave edin.Yarım çay bardağı nişastayı 1 su bardağı sütle çırpın ve tencereye ekleyin. Muhellebiyi orta ateşte kaynatırken koyu bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın.Tel kadayıfın yarısını borcama/kaba yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve yayın.Son olarak kalan kadayıfı muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin.Tatlı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 3-4 saat kadar dinlendirdikten soran dilimleyerek servis yapın.

 
Toplam blog
: 7
: 161
Kayıt tarihi
: 06.02.17
 
 

Sayfama Hoşgeldiniz :) 1989 İstanbul/Bakırköy doğumluyum. Aslen Sivaslıyım fakat uzun zamandır An..