Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mustafa BALCI kimdir?

Mustafa BALCI kimdir?
 

Mustafa BALCI kimdir?


İlk bakışta sert mizaçlı, kaşları çatık ve ciddi. Hafif göbeği olan orta boy bir Türl erkeği. Tanıyan biri aslında dış görünüşü ile alakasının olmadığını anlar. Neşeli, pozitif düşünen, aceleci, hızlı çözümleri olan, ortam insanı olduğunu görür. Dost canlısıdır. Eğlenmeyi bilen, zaman gecirilecek biridir. Fen Bilgisi okudu ama kendisi öğrenci iken fizik, kimya ve biyolojiden hiç hoşlanmayan ama gel gör ki şimdi sevmek zorunda olan ve alanında uzman biridir.

İlkokul yıllarından başlar Mustafa BALCI nın sıkıntılı okul yılları. Evden okula gitmek istemez ama baba öğretmen olduğu için okumak zorunda olan bir çocuktur. Okulu sevmediği için yer yer okuldan kaçmaları olur. Eve geldiğinde boş zamanlarında ders çalışma yerine amcalarıyla tarlaya koşar. Tarla dönüşü anneden bir güzel sopayı yer, amcalarının arka çıkmasıyla az da olsa sopadan kurtulur. Ortaokulda ise babası matematik dersine girer. Daha orta-1 de ilk yazılıdan babasından 5 üzerinden 1 alır ve sınıfta tahtaya çıkarılıp 8 arkadaşıyla birer sopa yer. Her sabah babasıyla okula gitmek zorundadır. Hasta numaraları hiç bir zaman yutulmaz.

Böyle böyle ortaokul biter ve liseyi okumak için abisinin yanına Antakya ya gönderilir. Abisi ile birlikte yurtta kalacaktır. Oradada ilk günden başlar terslikler. İlkgün akşam yemeginde karnıyarık vardır ve Mustafa BALCI daha tatmadan yemekten hoşlanmaz ve abisine zorluk çıkarır. Abisi onu kebabcıya götür zor bela çünkü Mustafa BALCI orayada gitmek istemez. İlk bir hafta somurtur durur. Haftasonu gelir hemen Aktepe ye gider. Pazartesi gitmek istemez yine zor bela gönderilir. Neyseki 8 yıl sürecek olan yurt hayatı bu şekilde sıkıntılı başlar. Lise-1 Antakya Lisesinde okur burayı begenmez biraz da arkdaşlarının gazına gelerek Abisinin okuduğu liseye Antakya 23 Temmuz Merkez Lisesine kaydını aldırır.
Lise-2 den devam eder bu lisede. Zordur bu lise birde üstüne sayısal bölüm seçilir ve fen derslerinden sıkıntı başlar. 2001 yılında bu liseden mezun olur. ÖSS den başarılı olamaz bir yıl daha hazırlık yapar ve 2002 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliğini sanki çok istiyormuş gibi 24 tercih arasından 2. tercih gelir. Amasya ya gider ilk gidişte "ya burası nasıl bir memleket her yer dağ" diye söylenir.

Amasya dönemi başlar Mustafa BALCI nın hayatında 1. sınıf ve ikinci sınıf hiç birşey anlamadan geçer gider. Gözünü açar ki üniversite 3. sınıf olmuş. Sınıfta çogu kişiyle bir ilişkisi yoktur ve sanki ilk kez sınıfa geliyormuş gibi başlar herşey. Arkadaşlıkları güzel şekilde ilerletir. Bu arada başından kopya dan okuldan 3 ay uzaklaştırma almıştır 2. sınıfta ve dersler üst üste binmiştir. 3. sınıfta çok zorlanır dönem başına 15 ders alır. 4. sınıfta daha aktifdir ve derslerinin çogunnu verir.
Ama yeterli değildir okul uzar ve sıkıntılı dönem başlar. Bir türlü dersleri vermez en son 3 dersi kalmıştır ve halen onlarla cebelleşmektedir. Şimdi Ankara mecarasına bir göz atalım Mustafa BALCI nın. 2007 nin eylül ayında bir tanıdık aracılığıyla Sincan da dershanede öğretmenliğe başlar.

İlk bakışta biraz zorlanır ama kendini çabuk toparlar ve yeni gelen iş arkadaşları M. Ali ve Şuayip ile çok güzel bir arkadaşlık başlatır. Herşey yolunda gider çok güzel işler başarırlar bu üç kişi ta ki dershane dönemi bitene kadar.

Dershane Mustafa BALCI ya ve M.Ali ye para olarak pek birşey vermeyince bu ikisi ayrılırlar Şuayip anlaşma yapar ve devam eder. Sonra M.Ali nin tanıdıkları vasıtasıyla başka bir dershane ile anlaşma yaparlar. 1 ay sonra işler kötüye gider ve dershane anlaşma yaptığı fiyatı veremeyeceğini söyler Mustafa BALCI ya. Mustafa BALCI da olmaz der ve çekilir. Bu gelişmeleri ailesi çok yakından takip etmektedir ve Mustafa BALCI yı abisinin yanına gelemsi için ikna ederler.
Şimdi Mustafa BALCI Kilis te abisiyle birlikte kalmaktadır ve abisinden web teknikleri adına çok güzel şeyler öğrenmektedir... vesselam www.dersvadisi.com

 
Toplam blog
: 9
: 2791
Kayıt tarihi
: 05.06.08
 
 

Öğretmenlik okudum. Şu an Hatay'ın Hassa ilçesinde Başkent Bilgisayar da şubeden sorumluyum. ..