Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Dilek Kıroğlu

http://blog.milliyet.com.tr/thegoodwish

20 Kasım '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutlu İnsanların 10 Özelliği

Pozitif psikoloji alanında yapılan araştırma sonuçlarını 10 maddeye indirgeyip, mutlu insanların sahip oldukları özellikleri ve alışkanlıklarına değinelim bugün.

Literatüre göre mutluluk kişinin neşe, coşku, güven vb olumlu duyguları daha çok yaşarken, öfke, üzüntü, kıskançlık nefret vb duyguları daha seyrek yaşaması olarak nitelendiriliyor.

Mutluluk imkansız değil ama emek istiyor öyle değil mi? Neyseki uzmanlar; mutlu bir yaşam sürmek ve yaşamdan keyif almak öğrenilebilir diyor. Listeden kendine en yakın hissettiğin maddeleri, alışkanlıklarını yakalayabildin mi?
Listeye neleri eklemek istersin?

Öz-saygı: Kendi değerimin bilincindeyim. En az başkalarına verdiğim değer kadar kendimi de önemsiyorum.

Öz-şefkat:Kendimi sert eleştirilerle üzüp yıpratmıyorum. Sevdiklerime gösterdiğim şefkati kendime de gösteriyorum.

İyimserlik: Odağım pozitifte ama gerçeklerden de uzak değilim. Başıma gelen kötü bir olayın tüm bir günümü ya da yaşamımı etkilemesine izin vermiyorum.

Affedicilik: Affetmek büyüklüktür diyenler doğru söylemiş. Keskin sirke küpüne zarar.Affetmediğim her insan,  her olay bana yük. Kin vve intikam duygularının en büyük zararı aslında bana. Geçmişi kabulleniyorum ve hayatımdaki kötü olayları, beni üzen kişileri yük olarak taşımamamak adına bırakıyorum. Affediyorum.

Yardımseverlik :Karşılıksız iyiliğin geri dönüşü sandığımdan daha da fazla. Bir insanı mutlu ettiğimde, onun kalbinden yayılan sevinç hissi mutlaka bize geri dönecek.

Şükran duyma: Odağımız genelde sahip olmadıklarımızda öyle değil mi? Sağlık dahil, sahibiyken kıymetini bilmediğimiz değerini göremediğimiz onca şeyi hatırlayın. Şükür sebeplerinizi yazın, düşünün çoğaltın. Şükrettikçe şükredecek şeyler çoğalıyor.

Bilinçli farkındalık: Mindfullness dedikleri, an'ın tadına varmak, farkında olmak.

Öğrenmeyi sevme:: Beyin öğrenerek yaşar. Biz de öyle. Hayatınızda yeniliklere açın, esnek ve açık olun.

Hayal kurma ve hedef sahibi olma : Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Geleceğe ait bir vizyon resmi olsun, tamamen gelecekte hayatınızda olmasını istediğiniz ne varsa o resme bunları yerleştirin. Ve hayalleri gerçekleştirmeye yönelik kısa ve uzun vadeli hedefleriniz olsun. Bunlar sizi vaktinizi boşa harcamaktan alıkoyacak. Zİnde ve odakta tutacak.

Meditasyom: Kısa sürelerle zihni dinlendirmek, rahatlatmak zamanla tüm yaşamınıza etki edecek. Uzmanlar meditasyonun ruha, zihne ve bedene faydaları ile ilgili gün geçtikçe yeni sonuçlar paylaşıyor.

Mutlulukla, ve sevgiyle kalın.

Yaşam Koçu Nlp Uygulayıcısı

Dilek Kıroğlu

www.dileklerineulas.com

İnstagram:https://www.instagram.com/dilek.kiroglu/?hl=tr

 
Toplam blog
: 17
: 4624
Kayıt tarihi
: 16.03.16
 
 

Yaşam Koçu, Kişisel Gelişim Uzmanı, NLP Uygulayıcısı, Nefes Teknikleri Koçu ..