Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

nşşşşşşşşşşşşşş

http://blog.milliyet.com.tr/sdfsdfsdfsd

24 Ocak '15

     
    Kategori
    Müzik
     

    Müzik sokakta

    Sokağın Müziği

    "Her zaman için özle bir yeri olan, aslında herkesin kulak vermesi gereken sokaklara açılan başka bir kapı da "Müzik"tir. Sözleri özgür bırakan melodilere kendimizi kaptırırsak, dışarıda ne olduğunu ve bizlere sunulmuş sahte dünyanın köklerinin nasıl çürüdüğünü anlayabiliriz.

    Kültürün yozlaştığı ve topluma dayatılmış etiğin etimizi dişlemeye başladığı günümüzde; popüler, tekdüze, değersiz, az emekle oluşturulmuş işlerle halkın beğenisini kazanan ve belki de halka sunulan tek şeyin bu olması karşılığında, beğenilmesi gereken işlerle herhangi biri "Sanatçı" sıfatını kazanabilir. Ancak, sanata olan katkının, topluma gösterilen yeni yolların ve öğrenilen bir şeyin olup olmadığı tartışma konusudur.

    Sokağın, başından beri kötü ve tehlikeli görülmesi, müziğini de kötü nitelendirmiştir. Açıkça hayatı anlayan, gerçekle gerçek olmayanın, yaşamın kurgusunun ne olduğunu çözenlerin sözleri, huzur bozuyor ve inkar ediliyor... Oysa gerçekliği kadar, daha çok deneysel çalışmalarla sanat eserine dönüşen "Sokağın Müziği", gerek enstrümanlarla, gerek vokallerle zengin bir altyapı ve özgünlüğe sahiptir. Belirli bir tarza sığdırılamayacak örnekleriyle, sokak her zaman bir ritm tutturup müziğe kavuşmuştur. Çoğu popülerlikten uzak ve bunu isteyerek uygulayan gruplar, kişiler oldukça çok. Aklıma gelen ilk isimler: Siyasiyabend, Yaşar Kurt, Umay Umay, Babazula, Rashit vs. Ayrıca belirtilmesi gereken ve aslında ortalarda olmayan daha birçok grup var. Onlara amatör deniyor veya yolun başındakiler; ama sokağın amatör olan ayrıcalık tanıdığı falan yoktur!

    Hayatın trajedisi:

    İnsanların onu olduğu gibi değil, kendi istedikleri gibi göstermesidir. Sokakta, müziğin keşfedildiği yerde her şey olduğu gibidir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 65
    Kayıt tarihi
    : 24.10.14
     
     

    aDASFSSDF ..