Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Narlı Maş Fasulyesi Salatası

Yüksek protein ve lif kaynağı maş fasulyesi, ülkemizde cin fasulyesi olarak da bilinir, özellikle Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak kullanılır.

Tok tutması sebebiyle kilo vermeye yardımcıdır, karaciğer yağlanmasını önler, kalp dostudur, oldukça yüksek protein içerir.  Besin yoğunluğu yüksek olduğundan, maş fasulyesi, kalp rahatsızlığı, kanser, diyabet ve obezite gibi çeşitli kronik, yaşa bağlı hastalıklara karşı savunmada faydalı olarak kabul edilir. 1 fincan pişmiş maş fasulyesi 15 gram lif ve 14 gram protein içerir.

Sizinle hem akşam yemeklerinde, hem de misafirlerinizi ağırlamada rahatlıkla kullanabileceğiniz kendi salatamın tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler (10-12 kişilik)

1 su bardağı maş fasulyesi

1 bağ dereotu

Yarım bağ maydanoz

7-8 adet kornişon turşu

10 adet iri yeşil zeytin

1 nar

5-6 adet taze soğan

1 çay bardağı conserve mısır

Sosu için; Zeytinyağı limon ve tuz

Süsleme için; Ceviz

Hazırlanışı

Öncelikle maş fasulyesini haşlamamız gerekiyor. Ben fasulyenin siyah suyunu atmak ve gaz yapmasını azaltmak için 2 defa suyunu değiştiriyorum. 20 dakikada bir suyunu değiştirebilirsiniz, toplamda 40-45 dakika haşlanması yeterli olacaktır.

Fasulye haşlanırken siz de oldukça ince bir şekilde dereotu ve maydonuzu doğrayıp bir kapta malzemelerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sonrasında yine küçük küçük doğradığınız turşu ve zeytini ilave edip, soğanları da ilave ettikten sonra 1 narı salataya ekleyebilirsiniz. Daha renkli olmasını isterseniz mısır da ilave edebilirsiniz.

Fasulyeniz haşlandığında tüm malzemeleri bir araya getirip zeytinyağını tuzunu ve limonunu ekledikten sonra üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de rengarenk olan salatanızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun:)

 
Toplam blog
: 6
: 200
Kayıt tarihi
: 03.06.13
 
 

Part time aşçı, full time finansçı   ..