Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TÜLİN SAKALLIOĞLU DEMİRSOY

http://blog.milliyet.com.tr/demirsoy

20 Temmuz '18

 
Kategori
Siyaset
 

Ne Umduk Ne Bulduk

Herkese yeniden merhaba,

Güzel bir İzmir akşamından herkese selamlar ve saygılar.

Çok çalkantılı, çok abartılı, çok sansasyonel , çok karışık ve çok konuşulan bir seçimi daha geride bıraktık. Amacım burada herhangi yeni bir gündem, tartışma yaratmak için konu açmak değil. Bu işlerden çok anlamayan fakat sonuçlarının getirisinden etkilenen halktan biri olarak yazmak istedim.

Muharrem İnce aday gösteridiğinde çok ta sevinmemiştim açıkçası, ne yapabilir ki demiştim. Ancak yarattığı dalga ve coşku beni yeniden umutlandırdı. Öyle ki çok mutsuzken ve umutsuzken yüzüm tekrar gülmeye başlamıştı. Sanki değişim rüzgarları esecek sandım, sandık.... Ama yanılmışım, yanılmışız....

CHP artık kendi kendini bitiriyor gibi geliyor bana, Dünya değişiyor, vizyonlar değişiyor, halklar , yönetim değişiyor fakat bu chp nedense hep aynı. Ne menem birşey ki bu koltuk sevdası, oturan kalkmıyor. Hani 6 okun simgesi, anlattıkları. Hani CHP vatan sevdalısıydı, millet sevdalısıydı. Artık koltuk sevdalısı mı oldu. Bu mudur CHP siyaseti....Yeter Beyler, kalkın o koltuklarınızdan, asıl Atatürk sizin bu halinizi görse bu partiye ağlardı bence. Değişin, değiştirin , gelişin, geliştirin....

İzmir CHP li bir yönetimle yönetiliyor. Fakat ne yazık ki bu yönetim tarafından canım İzmir bir köye dönüştürüldü. Daha belediye başkanlığı yapamazken parti başkanlığına soyunmak ta neyin nesi. Dönün bir arkanıza bakın, 14 yılda ne yaptınız, neyi başardınız. İzmir ki limanlar şehri, deniz kokan şehir, kültür kokan, emek kokan şehir. Ama siz ne hale getirdiniz bu şehri, yazık be çok yazık...

İnsan ve araba yığınına çevirdiniz güzelim şehri. Kaldırımları büyülttükçe caddeleri küçülttünüz. Trafik diye birşey bırakmadınız şehirde. İzmir kalabalıklaştıkça siz cadde küçültüyorsunuz. Bir tramvaydır tutturdunuz, zaten az olan şeritleri daha da azalttınız. İnşaat sürecini hiç saymıyorum bile. evet tramvay bir nostalji, güzel bir enstantane. Ama sadece bu kadar işte. Ha herşeyimiz dört dörtlüktür de derim ki bir de tramvay keyfi olaydı. Ama değil ki. Tramvay kültürümüz bile yok ki daha. tramvay bir ulaşım aracı değil şu an için, gezi aracı bence. Fakat insanlar yığın yığın binerek bir yerlere ulaşmak için kullanıyorlar. Amacına hizmet etmiyor ki...

Sayın CHP li yöneticiler kan kaybediyorsunuz. İzmir i kaybederseniz kaleniz gider elinizden. İzmir liler size biraz da neden oy veriyor bilir misiniz. Mevcut durumu korunsun, rahat hareket etsin kendi içinde, ister aydın , ister mazbut, ister radikal takılsın, çok tepki veren yok, ters bakan, yargılayan yok. Rahat bir şehir yani. Veriyim chp ye oyumu kimse bana dokunmasın. Bence biraz da böyle izmir seçmeninin düşüncesi. Şu son seçim sonucu da bunu daha net gösteriyor. Fakat bu belediye yönetimi İzmirliyi bile canından bezdirdi. Eger değişmezseniz İzmir de gider bunu bilin.

Halklar kalıcıdır, yönetimler gidici. Gelir geçerler.. Kimi ah alır, kimi alkış. Çıkın da şu halkın arasına karışın bir, görün İzmirlinin neler çektiğini, neler yaşadığını. Oturduğunuz yerde ''kuruş borcumuz yok'' demekle olmaz. Keşke biraz borçlansanız da şehre hizmet getirseniz. Sokaklar lağım kokuyor resmen, öbek öbek çöp yığınları, hizmet vermeyen ilçe yönetimleri... Babası belediye başkanıyken vefat etti diye oğlu belediye başkanı yapılan bir yönetimden hizmet de bu kadar olur işte.

Buradan başka bir partinin propogandasını yapıyormuşum gibi sanılmasın, asla böyle birşey yok... Rahmetli babam Demirelciydi, dayım ise Ecevitci. Fakat bir kez dillendirip tartıştıklarına şahit olmadım. Babam ''Demirel İzmir e gelsin, koç kesecem demişti'' rahmetli dediğini de yaptı... Hatta dayım da yardım etti. Böyle bir siyaset görüşü olan aileden geldik. Amacım bölmek, ayrışmak, ayrıştırmak değil. Sadece eleştirmek, sıkıntılarımızı anlatmak, sorunları kendimce söylemek istiyorum.

Çalışmıyorsunuz sayın chp liler, çalışmıyorsunuzz!!!!!!

Sadece konuşuyorsunuz, üretin, elinizi taşın altına sokun, cesur olun, yeter bu millete yaşattığınız hayal kırıklıkları.. Allahaşkına yeter!!!!

Buradan AKP iktidarını, kadınını, çocuğunu, erkeğini tüm içtenliğimle ve samimiyetimle tebrik ediyorum. Vargücünüzle çalışıyorsunuz ve hakediyorsunuz.. Helal olsun size.. Seçim sonrası çıkan oyların çalınma söylentilerine ben inanmıyorum. Her seçimde aynı şeyler... Hak eden kazandı çünkü çok çalıştı.. İnşallah birgün CHP de bu azim ve çabayı gösterir... Ama benim sizden umudum kalmadı artık.

Saygılar

 

 
Toplam blog
: 12
: 122
Kayıt tarihi
: 08.11.12
 
 

İzmir'in sıcacık insanlarla dolu olduğu güzel bir mahallesinde dünyaya gelmişim ve ne şanslıyım k..