Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '18

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Neden Kendimizi Motive Etmeliyiz?

Neden Kendimizi Motive Etmeliyiz?
 

Motivasyon ve motive olmak bir insanın tıpkı bir arabaya verilen yakıtı gibidir. Bazen gerek hayat şartları gerek iş dünyasındaki sıkıntılar gerekse mevsimler bile kişinin motivasyonunu düşürebilir, içinde bulunulan yoldan soğumasını hatta baş koyduğu o yoldan çıkmasını bile sağlayabilir.

 Motivasyon Nasıl Kazanılır?
Her insan hayatı boyunca en az bir kere motivasyonunun düşük olduğu kanısına varır. Bunu düzeltmek için kişisel gelişim kitapları okur, filmler izler, kısa motive edici konuşmalar dinler fakat bunlar kişiye tıpkı bir sporcunun antrenman öncesi aldığı geçici enerji içecekleri gibi kısa süreli motivasyon patlamaları sağlar. Kişi gerçek motivasyonu kendi içinde bulmalı ve bunu açığa çıkarmalıdır.

 Kendimizi Nasıl Motive Ederiz?
Bu sorunun en güzel cevabı amaçtır. Kişinin bir amaca bir hedefe sahip olmasıdır fakat bununla sınırlı kalmamalıdır. Kişi bu amaca, hedefe yönelik çalışmalıdır. Hedefi dünyayı dolaşmak olan bir kişi masa başı bir işte çalışıyorsa o iş için motivasyonunun düşük olması, o işin gerektirdiği sorumlulukları almaması ve o işin zorluklarından kaçması kaçınılmaz olur. Bu tıpkı ilk defa buluşulacak flört halindeki karşı cins için gece erkenden yatıp sabah sevilmeyen iş için yataktan zar zor kalkılan saatlerde buluşulacak kişi için güne coşkulu ve enerjik bir şekilde kalkmak ile örneklendirilebilir. Beyin burada motive olmak istediği için sabah kalkmayı amacına bağdaştırarak normalde haz almadığı bir işi severek ve isteyerek hedefi uğruna gerçekleştirir ve işin o anki zorluğuna değil hedefine ulaştığında alacağı hazzı düşünerek güne motive bir şekilde başlar.

Kişi motivasyonu dışarıda ararsa ki bunlar para, hafta sonu tatili, sevgili yeni bir iş olabilir. Motivasyonu hiçbir zaman kalıcı olmayacaktır. Kişi kendisinin yakıtı olmayı başarabilmelidir. Dayanak noktası bir başkası ya da başka bir materyal olan kişi dayanak noktasını kaybedebilir ve buda onu ruhsal çöküntüye ve beraberinde motivasyon kaynağına neden olabilir. Kişinin dayanak noktası kendisi olmalıdır. Kişi bu sayede alfa bir birey olabilir ve kalıcı motivasyonu sağlama becerisine erişebilir.

teknocard.com

 
Toplam blog
: 3
: 107
Kayıt tarihi
: 20.01.17
 
 

Londra'da Pazarlama yönetimi üstüne eğitimimi tamamlayıp, Türkiye'de 10 yıldır Pazarlama sektörün..