Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Neden şartlanmışız?

Neden şartlanmışız?
 

Dün gece hava çok güzeldi. Her şeye daha pozitif bakmak belki de son zamanlarda olmadığım kadara güzel bir gece olacağını düşünerek balkona çıkıp oturdum. Başlarda her şey çok güzeldi. Gökyüzündeki yıldızlar birbirinden fazla parlayabilmek için çabalıyor, ay ise aralarında hükümdar benim der gibi bütün görkemini ortaya koyuyor. Arada ufak serin bir rüzgâr esip geçiyor hafiften tenini üşütüyor buda tatlı bir üşüme hissi veriyor vücuduma. Hava güzel, manzara güzel her şey güzel bunları görünce zannediyorsun ki her şey saatlerce böyle devam edecek. Ama ne var ki sanki gecenin bu kadar güzel olması bunun arkasında bir şeylerin olacağını bu güzelliklerin sonunun biraz hüzün vereceğinin habercisidir diye de aklımın bir köşesinde var.

Sonra da düşündüm gece böyle güzellikler içinde akıp giderken neden sonunun da güzel bitmeyeceğini düşünüyorum ki? Bu kadar güzellik içinde beni bu düşüncelere sürükleyen kötülük nedir acaba? Çok mu ön yargıyım ben diye düşündüm sonra kararımı verdi evet ben çok ön yargılıyım. Öyle şartlanmışız ki hayatta illaki güzel bir şeyler olduğu zaman arkasından kötü bir şeyler olacak zannediyoruz. Ne alaka ise ama ne yapalım aklımızın bir köşesinde bu düşünce e her zaman var. Günlük hayatta örnekleri de var, mesela; çok neşeli olduğumuz zaman güleriz gözlerimizden yaşlar gelir sonra da deriz ki bak bugün çok güldük çok neşeli bir gündü garanti arkasından kötü bir şey olacak. Ya da çok güzel bir gün günlük güneşlik hemen derler ki bu kadar güzel havanın arkası hayra alamet değildir, bak belki ikinci örnek de bilimsel olarak bazı gerçekler olabilir buharlaşmadan dolayı yağmur yağacak hava bozacaktır onu kabulleniyorum. Ama bunu diyenler işin bilimsel yönüne göre değil tamamen iyi bir günün arkasının iyi olmayacağını düşünerek bunu derler. Şartlanılmış kabullenilmiş gerçekler bunlar.

Ne diyelim bu dünyada her şeyin güzelliğini yaşamak bizim hakkımız ama kaderimizde güzelliklerde olmayabilir oda nasip başka bir şey değil. Bu dünyaya belli kuralları belli olayları belirlenerek gönderildik. Bu görevlerimizi ve bu olayları yaşamak zorundayız. Her güzelliğin arkasında güzel olmayan bir şey olacak diye bir şey yok. Bunları biz belirle yemiz bunları yaratan belirlemiştir zaten. Güzellikleri yaşarken sonunda güzellik olacağını düşünelim her zaman. Allah bizi güzelliklerden ayırmasın.

Herkesin hayatının mutlu olması dileğimle.

 
Toplam blog
: 6
: 382
Kayıt tarihi
: 30.07.08
 
 

2008 KKU GÜZEL SANATLAR RESİM ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNUYUM, Sanat konusunda arştırmalarım devam ediyor bun..