Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Neşet Ertaş ve Gladyatör

Aksaray İlimiz'in Sipahiler Köyüne 1994 yılında öğretmen olarak   gidene kadar Neşet Ertaş ismini duymamıştım. Nasibimizde büyük ustayı o zaman tanımak varmış .İyiki de varmış. Benim rahmetlinin müzik yönüyle ilgili bir şey yazma ihitmalim yok çünkü müzikten anlamam. Kişiliği ile ilgili bir şey deme şansım yok çünkü ekrandan başka yerde görmemişim .Ne yaşantısını bilirim ne de kendisiyle ilgili bir tek hatıram var.

Fakat dünden beri medyadan takip ettiklerim bana hep galadyatör filminin final sahnesini hatırlattı. O meşhur sahnede köle bir gladyatörle ülkenin kralı çarpışıyor her ikisi de ölümcül bir darbe ile yere düşüyor. Gelin görün ki kralın kız kardeşi köle olan galadyatörün başına koşuyor. Oldukça ilgin bir sahne idi.

Bu gün ebediyete yolcu ettiğimiz insan bir akademisyen değildi, belkide okuması yazması dahi yoktu. Siyasetçi değildi. Her gün ekranlada görülen popüler tiplerde de değildi. Kupa kaldırmış bir sporcu yada çok zengin bir milyarder de değildi. Peki o zaman neydi başbakandan tutunda sıradan vatandaşa kadar herkesi başına toplayan niteliği. Neydi vefatını duyan herkesin yüzündeki üzüntü.

Gladyatör filminde kralın kız kadeşini köle gladyatörün başına getiren sebeple aynı şeydi. ZORLUKLA, YOKLUKLA, ACIYLA, SIKINTIYLA AMA ONURLA VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE GEÇMİŞ BİR YAŞANTI. Hepsi bu. Her şeye rağmen doğru bi yaşantı.İşini doğru yapmak. Yüreğini mertçe ortaya koymak. Yeri geldiğinde özünü unutmayacak kadar asil; başbakanla sigara sohbeti edecek kadar da büyük olmak. Nereden geldiğini hep hatırlamak neeye gideceğini hiç saklamamak. İşte bunun için bu gün herkes ordaydı olamayanlarsa memleketlerinden birer fatiha okudular.

Kişi ne olursa olsun, ne işle uğraşırsa uğraşsın; yaptığını doğru yaparsa, hayatını doğru yaşarsa, şahsiyetli bir duruş ortaya koyarsa her durumda saygın oluyor ve saygı görüyor. Hani denirya sanatçının en önemli görevide topluma doğu ve güzel mesajlar vermektir diye. Rahmetli sağken verdiklerinin yanında birde vefatı ile verdi gayet anlamlı bir mesaj. SİZ YETER Kİ ADAM OLUN ÖLÜNÜZE BİLE HERKES SAYGI GÖSTERİR.

Yerin nur olsun büyük usta nasılsa yaptın gönlünden, gönlümüze bir yol ama bu gizli  değil.

 
Toplam blog
: 15
: 440
Kayıt tarihi
: 10.08.12
 
 

Üniversiteden biyolog olarak mezun oldum. Bir abimizin çayını içemeye gitmek öğretmen olmama sebe..