Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Pazarlama
 

Neye Göre, Kime Göre?

Neye Göre, Kime Göre?
 

(Anketin Türkçesi Yazının İçerisinde)


Geçtiğimiz günlerde internette bir yazıya denk geldim. Başlık ise az gelişmiş ülkelerde bürokratik engeller idi. Şahsen buna pek katılmıyorum. Çoğumuz bu engellere bir şekilde takılmışızdır. Hem vatandaş olarak hem şirket olarak hem girişim olarak…

Katılmadığım nokta ise az gelişmiş ülkeler olmasıydı. Bir sene öncesine kadar elektrikli scooterler Amerika’nın ulaşım konusunda geleceği diye lanse ediliyordu. Scooter ile ulaşımda trafik sıkışıklığını ve bu trafiğin neden olduğu hava kirliliğini azaltmayı amaçlıyorlardı. Yetkili belediye avukatı, bu araçları “kamusal sorun” olarak adlandırdı. 

Bazı eyaletlerde yetkililer, umursamaz sürücülerin scooter'ı kullandıktan sonra sürekli olarak yolun ortasında bırakarak, yaşlılar ve engelliler için yolu engellediği için yüzlerce scootera alı koyduklarını açıkladı.

Scooter işletmecilerinden belediye yetkilileri, scooter kullanıcılarını kurallar hakkında bilgilendirmek bir aksiyon planı belirlemeleri istedi. 

Sürücülerin scooterları kaldırımlarda kullanmaları ve yolda bırakmaları yasak, diğer yandan sürücüler kask takmak ve diğer kurallara uymak zorunda. Yetkililer şimdi bu kuralları gözden geçiriyor.

Washington Ulaşım Departmanı sözcüsü Terry Owens’a göre, Washington’daki programın başarısı şirketin “sürecin yönetilmesi ve düzenlenmesi konusunda bizimle iş birliği içinde olmasına bağlı.”

Rastgele149 kişinin cevap verdiği araştırmaya göre: 

-      %32 Onları kullanmazdım

-      %31 Bazen onları kullanabilirim.

-      %24 Evet onları sık kullanırdım.

-      %13 İzin verilmesi gerektiğini düşünmüyorum. 

Sonuç olarak bu tarz bürokratik problemler Dünya’nın her ülkesinde olabilir. Çözüm konusunda her iki taraf masaya yapıcı bir şekilde oturursa kısa bir süre sonra şirket ulaşım operasyonlarını başlatacağını düşünüyorum. 

 

Anket Görseli Kaynak: https://www.bizjournals.com/louisville/news/2018/07/23/bird-rides-has-removed-its-scooters-from.html 

 
Toplam blog
: 5
: 99
Kayıt tarihi
: 24.09.18
 
 

Bahçeşehir Üniversitesinde (MBA) yaptı. Akademik çalışmalarına "İşveren Markası" üzerine devam et..