Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

O nasırlı ellerinden öperim..!

O nasırlı ellerinden öperim..!
 

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR! /Mustafa Kemal ATATÜRK


ONUN İÇİN ADAMI ÖLDÜRDÜLER..!

Her ay rutin olarak hastane bizi bekler.  Bugün yine alerji aşısı günümüzdü. Aşımızı olduk, reçetemizi, raporumuzu yazdırdık çok şükür. Sıra eczaneye gidip ilaçlarımızı almaya geldi.

Eczaneye girdiğimde oturan yaşlı bir dede ile ayakta duran bir bayan vardı. Kenara çekilip sıramı beklemeye başladım. Ağarık saçı sakalı bir...birine karışmış, yeniyken kahverengi olduğunu tahmin ettiğim eski ceketi ve gene rengi atmış bol, ütüsü kaçmış pantolonu ile maddi durumunu üzerinde etiket gibi taşıyan köylü olduğu her halinden belli olan dedeyi ilaç konusunda bir türlü ikna edemiyorlardı. Ayaktaki çökük, yaşından daha fazla gösteren kadıncağız belli ki bir yakını, sessiz ve itaatkar saygısı ile gülümseyerek eczacının dedeyi ikna etmesini umutla bekliyordu. Her ne diyorsa dedenin içine kaçmış derinden mırıltılı sesiyle şiveli konuşmasını ben anlayamıyordum ama onlar anlayabiliyorlardı. Eczacı: "Dedem sen doktoruna güven, o ilacını bilip de vermiştir. Merak etme..." dediğinde yarı yarıya konuyu çözümlemiştim. Dedenin istediği ilacın yerine başka ilaç reçeteye yazılmış olmalıydı. O ilacı istemiyor, önceden kullandığı ilacı vermedikleri için söyleniyordu belli ki. Eczacıya gene içine kapmış sesiyle genizden şiveli bir şeyler söyledi. Bunun üzerine eczacının: "Hiç merak etme amcam, doktorun sana daha iyi gelecek bir ilaç yazmış... Hem Atatürk bile ne demiş? Beni Türk doktorlarına emanet edin dememiş miydi? O bile Türk doktorlarına güvenmiş değil mi ya?" demesiyle, dede oturduğu yere yapışmış gibi duran bedeninden beklenmedik bir çeviklikle ayağa fırlayıp bastonunu kaptığı gibi: " Onun için adamı öldürdüler ya...!" diye öfkeyle gürledi ve arkasına bile bakmadan eczaneden şimşek hızıyla çıktı. Eczacı, dedenin arkasından  şaşkın bakarken , elimde olmadan " HELAL OLSUN BE DEDEM SANA..!" sözleri ağzımdan hayranlıkla dökülüverdi.

Atatürk'ü anlamak, bilmek, öğrenmek için çok okumuş, burnu havada aydın, şehirli olmaya ihtiyaç olmadığını ne güzel de gözümün içine soktu bu güzel insan. Atatürk boşuna dememiş "KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR!" diye...

HELAL DEDEM SANA, ALLAH SAĞLIĞINI ARTTIRSIN! ÖMRÜNE ÖMÜR KATSIN, O NASIRLI ELLERİNDEN ÖPERİM...  

25.03.2015/Konya Necmeddin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi   

 
Toplam blog
: 19
: 268
Kayıt tarihi
: 31.03.14
 
 

1961 İstanbul Doğumlu. Üç çocuk annesi. Yazar. Yayınlanmış kitapları: POSTACI, Herdem Kitap A..