Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '15

     
    Kategori
    Futbol
     

    Ofsayttan doğan endirekt serbest yazılar

    Ligin 6.ıncı haftasında bu gece oynan Beşiktaş - Fenerbahçe maçını 27 bin küsur izleyici izledi. Bu yılın en göz alıcı transferlerini yapan ve şu ana kadar adına futbol denebilecek şeyi oynamaya en yatkın iki takım, henüz başı olmasına rağmen ligin ilk kırılma maçını oynadı bu gece ve sadece 27 bin küsur kişi stadyumda izledi. Hem de 50 60 bin kişilik bir stadta hem de tek taraftar alınan bir maçta. İlk yorumların bu konu üzerine yapılması gerekirken diğer önemli konularda olduğu gibi milletçe kanıksamayı huy edindiğimiz için yine "önümüzdeki maçlara" bakacağız edebiyatını biz yapıyoruz.

    sezon başından beri 10 dan fazla resmi maç yapmış ve sezonu en erken açan takım olan Fenerbahçe bu gece dahil kendi ayarındaki hiçbir takımı yenemedi. En iyi sonucu Volkan Demirelin harika kurtarışalr yaptığı Shaktar maçında 0-0 ile kazandı. Ancak ironi şu ki bugüne kadar belki bu maç olur diye beklenilen ışık kaybetmesine rağmen bu akşam belirdi. Derbi deplasmanı olmasına rağmen 100 gol atar denen Beşiktaş' ı maçın büyük bölümünde pas oyunu ile sahasına hapsetti. Perreira Van Persi hatası dışında Beşiktaş'ın çok sayıdaki takım arızalarını iyi analiz etmiş. Bundan sonra bu oyun tarzını hızlandırarak ve daha direkt oyunla ve olmazsa olmazı kanat bindirmelerini ekleyerek sonuca gidebilir. 

    Bu maçtan sonra Van Persie' yi sakat ve cezalı olmadığı maçlarda oynatmanın şart olduğunu görmüştür. Hele hele çok taze olan Emenike kazanma harekatını görmüş olan Fenerbahçe taraftarı bu gece kaçırdığı gollerden sonra hala Fernandao yu ilk 11 de görürse Perreira' yı hedef tahtasına koyacaktır.

    Burada futbolcu ve hakem eskilerinin hafta içi yaptığı acayip yorumlara değinmekte fayda var. Genellikle RvP' nin geçen hafta teknik direktörü ile yaşadığı konuşmadan sonra yapılan yorumlarda RvP' nin ilk 11' de başlatılmasının zayıflık, teknik direktörlüğünün zayıflığından tutunda daha ne gibi yorumlar yapıldı. Tabi bu zevat 80 li yılların mantığı ile yaptıkları bu yorumlarda neyin kafasını yaşıyor bilinmez. 

    Gelelim paranoya kısmına. Hakemin maçın sonucuna etki eden bariz hataları olmasa büyük ihtimalle sonuç farklı olabilirdi. Muhtemel Fenerbahçe galibiyeti ile Beşiktaş'a 6 ve yine muhtemel Galatasaray galibiyeti ile GS' ye 8 puan fark olabilecekken ince ayar mı çekildi paranoyasını okuyucuya bırakıyorum......

     
    Toplam blog
    : 1
    : 173
    Kayıt tarihi
    : 07.05.15
     
     

    Uyumak ve yemek yemek ..