Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '18

 
Kategori
Eğitim
 

Okul Müdürleri Hizmet Yıllarına Göre Atansın, Sözlü Sınavla Atanmasın!

Okul Müdürleri Hizmet Yıllarına Göre Atansın, Sözlü Sınavla Atanmasın!
 

İdareciler de üzülmesin,idareci atamaları sözlü sınavla yapılmasın, çalışma sürelerine-tecrübelerine göre oluşan puanlarla atansın .(Liyakat sorununu çözen bir Türkiye istiyoruz.)
"Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz. Anadolu lisesi isteyen öğrenci, mutlaka Anadolu lisesine yerleşecek. Kontenjanlar artırılacak. Gerekirse ikili eğitime geçilecek”

     Eğitim bir bütündür.Öğrenci üzülmesin.Öğretmen üzülmesin.Ancak idareciler de üzülmesin. Sonuçta aynı gemide birlikte gidiyoruz. Sözlü sınavlarla yapılan-yapılacak  idareci atamalari iptal edilmelidir. Okul yöneticileri de hizmet puanları ve tecrübeleriyle atanmalıdır..

     Milli Eğitim Bakanımızın  başarılı olacağına gönülden inanıyoruz. Ancak artık Milli Eğitimin kimyası ile oynanmamalıdır. Liiyakat ve adalet sorunu çözülmelidir. Şimdi çözmezsek ne zaman çözeceğiz. Yeni bakanımızın bu sorunu da  çözeceğine inanıyoruz.

     Eski yönetmelikle sözlü sınavlar yapıldı. Yeni yönetmelik eski idarecilere sözlü sınavı kaldırmıştır. Ancak şu anda idareci atamaları sözlü sınava göre yapılmaktadır: Ve bu sözlü sınav notlarıyla kimin nereye idareci olacağı belirlenmiştir.Ölçü ise kim kime daha yakın o idareci olsun mantığıdır.Artık Türkiyede böyle bir atama şekli düşünülemez.

     Şimdi Milli Eğitim Bakanımızdan yönetici atamalarıının sözlü sınavsız çalkışma sürelerine göre oluşan puanlarla atanmasını bekliyoruz. Sözlü sınav adaletsiz olduğu için kaldırılmıştır. Öyleyse artık sözlü, sınavlarla idareci atamaları dahil hiçbir atama yapılmamalıdır.

     Sözlü sınavla atama yapılmasın, milad olsun. Bugünden uygulansın.

     


 

 
Toplam blog
: 4
: 81
Kayıt tarihi
: 23.01.14
 
 

Eğitimci yazar okul muduru..İlahiyatci ve hukukcu.Satranç Antrönörü..1961 İznik doğumlu.Lise,İlkö..