Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '19

 
Kategori
Deneme
 

Ölüm Denen Şey

Ölüm, Allah'ın emri
Ayrılık olmasaydı
 
Hiç ölmeyecekmişiz gibi koşturduğumuz şu dünyada plan üstüne plan kuruyor, hep bir şeyleri yapma telaşına düşüyoruz her gün. Yaptıklarımız yeterli gelmiyor daha fazlasını istiyoruz şu fani hayattan. Ama ölüm denen kaçınılmaz son aniden gelip hepsinin üstüne toprak atıyor. Ve bizi beynimizden vurulmuşa döndürüyor. Hele ki yakınımızdan birinin ölümü fazlasıyla sarsıyor bizi. Ne kadar zaman geçerse geçsin hiç ölmemiş gibi hissediyor, hala onların bir yerlerden çıkıp geleceğini düşünüyoruz. Ama aslında onların gelmeceyeceğini adımız gibi biliyoruz. Böyle düşünmemizin nedeni onların hep bizimle olmasını istememizden ileri gelmektedir. Fakat ne yazık ki ölüm muhakkak ve kaçınılmaz son. Ve gidenler asla geri gelmeyecekler.
 
Onun için kendimizi ölüm denen sona alıştırmamız hatta hazırlamamız lazım. Çünkü bir dakika sonramızın bile garantisi yok bu dünyada. Er ya da geç bir şekilde karşımıza çıkacak ölüm. Ölümden korkarak, ondan kaçarak hayatımızı zehir etmenin bir manası yok. Her nefis ölümü tadacaksa şayet biz de ona hazırlanalım pekala.Tabi bu oturup ölümü beklemekle olmayacak. Dünyalık işlerimizi aynı şekilde, hatta en muntazam şekilde yapmaya devam edip, rızkımızı temin edeceğiz.Bunun
yanında kulluk vazifelerimizi, bizden beklenenleri, yerine getireceğiz. Bu dengeyi sağladığımız takdirde hem dünyamızı hem de ahiretimizi kazanacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.
       
Peki öyleyse değerli dostlar, haydi başlayalım çalışmaya. Önce dünyamızı sonra da ahiretimizi kazanalım. Dünyalık işlerimizi yapalım, geçimimizi temin edelim. Bunun yanında ölüme de hazırlık yapalım. Peki nedir, nasıldır bu hazırlık? Aslında çok basit: Helal dairesinde yaşamak, haramlardan uzak durmak. Sonuç mu? Huzurlu bir dünya hayatı ve kazanılmış bir ahiret. Sahi bizi bunları yapmaktan alıkoyan ne?.. Bence tek engel biziz. 
 
 
15.05.2019/ Necati Dilek
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..