Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Olumlu Düşünmenin Gücü

Olumlu Düşünmenin Gücü
 


Olumlu Düşünme ve Görselleştirme

Yaşamın dışına çıkmak istediğin şeyleri elde etmek, zaten o şeye sahip olduğunuzu söylemek kadar basittir. Biraz garip, ancak zihninizde düşündüğünüz ya da prova ettiğiniz herhangi bir şey onun gerçekleşmesini ya da daha da iyileşmesini sağlıyor! Olumlu düşünerek ve başarıyı görselleştirerek hayatınızı düşüncelerinizle şekillendirebilirsiniz. Lütfen bu kılavuzun evrensel güçlere olan inancına dayandığını unutmayın.

Bölüm 1
Arzuya Odaklanmak

1-  Zihnini temizle.
Zihninizi temizlediğinizde, her şeyi aynı anda düşünmeyi bırakmışsınız demektir. Bu vücudunuzda ve zihninizde sakinleştirici bir etki yaratır. Arzunuza doğru bir şekilde odaklamak için sakin bir halde olmanız gerekecek.

*Meditasyon yapmak için müzik dinlemek veya müzik yapmak yardımcı olabilir. Sevdiğiniz yatıştırıcı müziklerden bazılarını dinleyin, rahat bir konumda oturun ve zihninizi temizlemeye çalışın. Sadece uykuya dalmayın!
*Yürüyüşe çıkın. Fiziksel aktivite zihni sakinleştirir. Yürürken, nefeslerinize odaklanın ve anı yakalamaya çalışın veya çevrenizin farkında olun. Yürürken zihninizin dolaşmasına izin vermeyin.

2- Zihninizdeki nesneye odaklanın ve bunun için evrenden "isteyin".
Bazen yazarak istediğinizi sormanız yararlı olabilir.

*Örneğin, işyerinizde bir tanıtım yapmak isterseniz "Mesleğimde bir promosyon almak isterim" diye yazabilirsiniz. O zaman buna odaklanmanız gereken kadar yüksek sesle okumanızı önerirsiniz.
 

3- İstediğinizi hissettiren şeyleri düşünmek için biraz zaman ayırın.
Eğer bir şeyleri yapmaya çalışırken çok fazla zihinsel enerjiyi harcamak istersen, hayatın için iyi olacağından emin olmak istersiniz.

* İstediğiniz nesne kendinizi mutlu hissettirirse, bu iyi bir şeydir! Nesne ile ilgili olumlu duygulara odaklanmaya çalışın.
* İstediğiniz nesne sizi nötr hissettiriyorsa, bu mutlaka kötü bir şey değildir. İstediğiniz şey hakkında nötr olarak düşünmenin dikkatinize odaklanmanıza yardımcı olacağını düşünen birçok kişi var.
* Arzuladığınız nesne olumlu duygulara kıyasla daha olumsuz duygular hissettirirse, mutluluklarınız için doğru karar bu olmayabilir. Eğer öyleyse, yeni yaşam hedefleri yaratmanız gerekecek. İstediğiniz şey kendinizi olumsuz hissetmenize neden oluyor ise, emin olmak için olumlu düşünmeye çalışmalısınız. Örneğin, kendinizi olumsuz olarak düşündüğünüzde, bunun yerine olumlu bir düşünceye sahip olmak için gayret gösterin.

Bölüm 2
Dikkatinize Odaklanmak

1- Nesneyi zaten sahipmiş gibi yaşamanın sevincini hissedin.
Sessiz bir yere oturun ve nesnenizi kollarınız arasında tutan zihinsel bir görüntü oluşturun. Arzunuz bir nesne değil, daha çok var olma halidir (örneğin, sağlık ve sağlıklı olmak gibi) kendinizi o ortamda hayal edin. Mümkün olduğunca eksiksiz bir resim yapın. Nasıl görünüyor? Nasıl hissettiriyor? Bu sizi nasıl hissettiriyor? Onunla ne yapıyorsun? Bu, görselleştirme denilen bir işlemdir ve diğer adımlarda da yararlı olacaktır.

* Örneğin, iş yerinde terfi etmeye çalışıyorsun, hayatın promosyondaki gibi olacağını düşünmek isteyeceksin. Her gün nasıl çalışacağınızı ve hangi ofise gideceğinizi düşünün. Ne iş yapardın? Sizlerin altında çalışacak kimler ve ne tür görevler veriyorsunuz?

2- Ne arzu ettiğinizi düşünmek için biraz zaman ayırın.
Başarınızı gün boyunca görselleştirebilmeniz için hedeflerinizi kendinize hatırlatmanın yaratıcı yollarını düşünün. Bununla birlikte, bir iş haline gelmesine izin vermeyin! Görselleştirmeyle ilişkili herhangi bir olumsuz duygu yaşamamanız için gerekirse, görselleştirmeyle mukayese edin ve zihninizi boşaltın.

* Bir görme panosu oluşturun. Dergilerdeki resimleri kesin karton veya kart stoğu oluşturun veya panoya yapıştırmak için kendi görüntü ve belgelerinizi oluşturun. Görme tahtasını her gün göreceğiniz bir yere yerleştirin, daha sık arzuladığınız şeyleri pozitif olarak görselleştirin. Örneğin, istediğiniz promosyon için bir "kabul mektubu" oluşturabilir ve tahtaya yerleştirebilirsiniz.
* Evrene, size ne istediğini söylediği için teşekkür eden kısa bir mektup yazın. Örneğin, "İşyerinde bana bir tanıtım düzenlememe fırsatı verdiğiniz ve mutlu ettiğiniz için minnettarım" yazınız. İstediğiniz şeye sanki sahipmiş gibi düşünürseniz size yardımcı olabilir.

3. Olumsuz duygular üzerinde durmayın.
Arzuladığınız bir şeyde bir şekilde hayal kırıklığına uğramış iseniz, onu görselleştirmeye devam etmeyin. Bunun yerine, ne istediğinize karşı sahip olduğunuz tüm olumlu duygular hakkında düşünün. Örneğin, durumun başarısız olduğunu düşünmek yerine, en son ne zaman düşündüğünüz bir promosyonu almadıysanız, daha iyi bir tanıtım yapmak için bunu bir fırsat olarak düşünün.

Bölüm 3
Fırsatları Elde Edin

1- Evrenin size yeni fırsatlar vereceğine ve görselleştirmenizin hayatınızda olumlu bir şekilde ortaya çıkacağına inanın.
Özellikle beklemediğiniz yerlerde yeni fırsatlar arayın. Bu, normalde kabul etmeyeceğiniz insanlarla konuşmayı veya normalde reddedeceğiniz davetiyeleri kabul etmeyi içerebilir. Evren, size ne istediğiniz doğrultusunda yeni bir fırsatlar sunuyor olabilir!

* Örneğin, iş yerinde bir tanıtım hazırlamaya çalışıyorsanız ve normalde reddedeceğiniz bir proje üzerinde bir konum önerilirse, bunu reddetmeyin ve bunun yerine konumunuzu kabul edin. Bu proje sizi fırsatlara yönlendiriyor olabilir!
 * Sabırlı olun. Hayatınızdaki büyük değişiklikler bir gecede olmaz. Görmek istediğiniz değişiklikleri görmek niyetiyle yıllarca düşünmeniz gerekebilir. Evrenin ayrıntılarla ilgileneceğine ve sizi gideceğiniz yere götüreceğine güvenin.

2- Dikkatinize güvenin.
Sıra dışı bir şey yapmaya mecbur hissederseniz, devam edin ve yapın. Doğru yönde bir dürtü veren evren olabilir. Örneğin, her gün aynı kafeye gidiyorsunuz, ancak birdenbire farklı bir kafeye gitme ihtiyacı hissederseniz, o dürtüyü izleyin, aradığınızı belki de orda bulacaksınız. Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan birisi ile tanışabilirsiniz!

3- Sahip olduğunuz şeyler için şükranlarınızı dile getirin.
Bu olumsuz duyguları uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Görselleştirme yoluyla hayatınıza istediğiniz bir şeyi getirmeye çalışırken olumlu görselleştirme yolunda olumsuzluklar yaşıyor olabilirsiniz. Bu, odaklanmanızın sonucunu olumsuz bir şekilde etkileyebilir ve istediğiniz şeyi almanıza engel olabilir!

 

 
Toplam blog
: 8
: 1712
Kayıt tarihi
: 13.01.18
 
 

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliğini (2000), Yüksek Lisans, F..