- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patates köftesi
patates köftesi
Hani bu hanımların altın günleri var ya erkeklerin hiç sevmedigi bayanların çok sevdikleri ( hep kilo alıyoruz diyede şikayet ettikleri fakat yer gök bir olsa kesinlikle gittikleri ) işte o günlerin baştacı olan bir tarif. Patates köftesini hemen hemen herkes yemiştir ve eminim hepsi birbirinden farklı olmuştur. Herkesin elinin lezzeti farklıdır ben buna çok inanırım aynı tarifi değişik insanlar yapsın farklı tatlar çıkacagına eminim. Babaannem bana hep derdi ki " kızım elinde ben olan kişinin yemekleri lezzetli olur " ne derce dogru bilemiyorum benim elimde ben var ama yemeklerden ziyade salatalarım güzeldir. Hele pastalarda bir felaketim.
PATATES KÖFTESİ
MALZEMELERİ: 5 adet haslanmış patates, 5 çay bardagı köftelik bulgur , 2 adet kuru sogan, kimyon, sıvı yag, biber salçası, tuz
YAPILIŞI:papatesleri bilendırla bir kapta püre haline getiriniz. Bir tepsiye bulguru koyup ılık suyla ıslayınız. Daha sonra soganları küçük küçük dograyıp sıvıyagla bir tavada kavurunuz. Tepsideki bulgura salca, kimyon, tuz konularak yogurulur bulgurlar yumuşayınca püre halindeki patatesleri içine koyup tekrar yorgurun. en son kavrulmuş soganla yagı içine döküp tekrar yogurun ve şekil vererek servis yapın afiyet olsun
NOT: Ben patates köftesi ve çig köftenin yanında arap kebabını çok severim sizlere de tavsiye ederim
http://www.dunyamutfagi.net
PATATES KÖFTESİ
MALZEMELERİ: 5 adet haslanmış patates, 5 çay bardagı köftelik bulgur , 2 adet kuru sogan, kimyon, sıvı yag, biber salçası, tuz
YAPILIŞI:papatesleri bilendırla bir kapta püre haline getiriniz. Bir tepsiye bulguru koyup ılık suyla ıslayınız. Daha sonra soganları küçük küçük dograyıp sıvıyagla bir tavada kavurunuz. Tepsideki bulgura salca, kimyon, tuz konularak yogurulur bulgurlar yumuşayınca püre halindeki patatesleri içine koyup tekrar yorgurun. en son kavrulmuş soganla yagı içine döküp tekrar yogurun ve şekil vererek servis yapın afiyet olsun
NOT: Ben patates köftesi ve çig köftenin yanında arap kebabını çok severim sizlere de tavsiye ederim
http://www.dunyamutfagi.net