Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pazı Yaprağında Sarılı Palamut Nasıl Yapılır?

Pazı Yaprağında Sarılı Palamut Nasıl Yapılır?
 

Pazı Yaprağında Sarılı Palamut Tarifi


Her sene ne yazık ki istediğimiz gibi deniz ürünlerini tüketemiyoruz. Bazı yıllar balık olmuyor ve fiyatı da uçuk olunca insan o kadar para vermeye kıyamıyor. Yinede alternatif olarak ithal tadı, tuzu olmayan deniz ürünleri ile balık ihtiyacını gidermek için arada tercih ediyorum. Bu tarifimde sizlere sunacağım pazı yaprağında sarılı palamut tarifi de bu şekilde alıp yaptığım tariflerden biri. Büyük marketlere veya zincir marketlere her hafta yenisi geldiğini bildiğim yerlerden alıyorum. Sizde buna benzer bir metot kullanarak en azından tazeye yakın bir balık tüketmiş olursunuz. Fırında yapılacak şekilde tarif etmeme rağmen dilerseniz toprak fırında da yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi ateşte pişen yemeklerin lezzetine doyum olmaz. Arada denemenizi öneririm. Şimdi bu güzel tarifimizin detaylarına geçelim. Şimdiden afiyet olsun.
 
Pazı Yaprağında Sarılı Palamut Tarifi İçin Malzemeler:
2 tane limon, 3 tane domates, 2 diş sarımsak,
4'er tane palamut fileto ve pazı yaprağı,
tuz, karabiber, karabiber ve zeytinyağı,
1'er tane soğan ve defne yaprağı,
 
Yapılışı:
Pazı yaprağında sarılı palamut tarifi için öncelikle pazı yapraklarını uygun bir tenceremiz de haşlayalım. Daha sonra haşladığımız pazı yaprakların rengi gitmemesi ve kolay sarılması için şoklama yapacağız. Şoklama işlemi için haşladığını pazı yapraklarını sıcakken tencereden alıp içerisi buz dolu olan kaba koyun ve şoklayın.
 
Önceden iyice temizleyip hazırladığımız palamutlarımızın her iki yanını tuz ve baharatlarla lezzetlendirelim. Diğer taraftan limonlarımızı dilimleyelim. Daha sonra pazı yaprağını yaydırıp ortasına palmuu ve üzerine limonu koyup saralı. Eğer pazı yaprağının orta kısmında kalım damarlar var ise bıçak yardımıyla temizleyin.
 
Domatesi rendeleyip, sarımsak ve soğanları da küp şeklinde doğrayıp hazırlayalım. Soğan ve sarımsağımızı içerisinde yağ bulunan tavamıza alalım ve soğanlar pembeleşince de domateslerimizi ekleyelim. Kaynama başladığı vakitte ocağın altını kapatalım.
 
Hazırladığımızı sosumuzu cam bir kaba aktaralım. Pazı yaprağına sardığımız palamutlarımızı tepsiye dizelim ve üzerine de defne yaprağını da karıştırdığımız sosumuzu ilave delim. Tepsiyi folya ile kaplayalım ve önceden yaklaşık 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim.
 
Pişme işleminden sonra defne yapraklarını ayırın ve bu şekilde servis yapınız. Sıcak şekilde servis ediniz. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..