Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Reklam
 

Pleksi Lazer Kesim Nedir? Nasıl Yapılır?

Reklam endüstrisinde sık sık kullanılan tekniklerden biri pleksi lazer kesimdir. Pleksi, polimetilmetakrilat  adında petrokimyasal bir üründen üründen elde edilir. Pleksiler saydam olabildikleri gibi, yarı saydam ve ışığı geçirmeyen türleri de vardır. Kalınlıkları 1 mm’den 5 mm’e kadar değişebilir.

pleksi lazer kesim

Pleksilerin ısı dirençleri düşüktür ve yanıcı özelliktedir. Şekillendirilmeleri, oksijen ya da plazma teknikleri ile mümkün değildir. Pleksi, lazer kesim teknikleri ile kesilerek şekil alabilirler. Farklı renklere sahip pleksiyi kesmek için en uygun teknik lazerdir diyebiliriz.

Lazer kesim yöntemleri fason, ahşap ve CNC kesimdir. Lazerin daha çok tercih edilmesinin sebebi daha hızlı ve daha hassas bir şekilde pleksinin şekillendirilebilmesidir.

Lazer kesim ile her malzeme üzerine çizimler yapmak mümkündür. Firmalardan gelen çeşitli talepler doğrultusunda detaylı logoların çizimleri yapılarak, tabelalarda uygulanması mümkün hale gelir. Lazer kesimi ile göze hoş gelen oldukça şık ürünler elde edilebilir. tunapleksi.com Hızlı olması ve yüksek kalitede kesimler yapılması nedeniyle en çok tercih edilen kesim lazerdir. İşin özelliğine göre pleksi lazer kesim ücretleri değişebilmektedir.

Lazer kesiminde işin büyük bir kısmı makineler tarafından yapıldığı için insan kaynaklı hatalar en aza indirgenmiş olur.

Isıtılarak kolay şekil alan pleksi, kolayca kıvrılıp katlanabilir. İşlem sonrası pleksiye, polisaj malzemesi ile parlaklık verilebilir. Pleksiglass yüzeyler alkol ile temizlenebilirken, yapıştırılmalarında kloroform kullanılır.

Sağlam ve kaliteli bir malzeme olmasına karşın yanlış kesim teknikleri ile şekillendirilmeye çalışıldığında pleksi zarar görür. Hatalı kesimler sonrası, pleksi köşeleri farklı açılarda olabilir, üzeri çizilebilir, farklı bir pleksi ile kullanılmaları gerektiğinde oturmama sorunları oluşabilir.

 
Toplam blog
: 9
: 4889
Kayıt tarihi
: 02.05.17
 
 

Merhabalar ben 1991 yılı temmuz 31 doğumlu blog.milliyetin yeni üyesiyim. Eğitimimi Ege makina mü..