Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik Kaymaklı Bisküvi Tarifi

Pratik Kaymaklı Bisküvi Tarifi
 

Merhaba bisküvi severler…

Gıda sağlığı hakkında çok konuşulup tartışıldı fakat benim bile vurdumduymaz davrandığım zamanlar oluyor. Endüstriyel gıdalar günlük tüketime göre arz edilseydi bu kadar zararlı katkı maddeleri içermeyebilirdi. Fakat düşünün ki ekmek bile ertesi gün ilk günkü lezzet hissini uyandırmıyorken endüstriyel gıdalar bunu başarıyor.

Neyse bugün pahalı bir bisküvinin tarifini vererek hem sağlınızı hem de cebinizi korumanıza destek olacağım.

Bisküvi  malzemeleri;
•    1 yumurta
•    1,5 su bardağından biraz fazla un (240 gr)
•    Yarım su bardağından az fazla kakao (60 gr)
•    1 çay kaşığı karbonat (5 gr)
•    1 su bardağı pudra şekeri  (160 gr)
•    Yarım su bardağı toz şeker  (100 gr)
•    1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağ  (180 gr)  oda sıcaklığında
•    Arzunuza göre vanilya, tarçın gibi aroma vericiler kullanabilirsiniz.

Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirmelisiniz. Kolaylık olması için önce şeker, tereyağ, yumurtayı birbirine karıştırarak yumuşatın ki kuru malzemeleri kattığınızda kolayca toplanıp hamur haline gelsin.

Hamuru merdaneyle bisküvi kalınlığından biraz ince açarak yuvarlak veya kalp kalıplarıyla keserek çıkartın. Piştiğinde kabararak bisküvi kalınlığına gelecektir zaten. Eğer kesme kalıbınız yoksa bıçak kullanarak açılan hamuru kare, dikdörtgen keserek tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizebilirsiniz. Eğer hamuru açacak yeriniz, merdane vesaire aparatlarınız yoksa hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve avucunuzun ortasıyla bastırıp tepsiye dizin.

Bisküvilerin pişme süresi hamurun kalınlığına ve fırına göre değişiklik gösterecektir. Normal şartlarda konveksiyonlu (fan üflemeli turbo)  fırınlarda 180 derecede 10 dakika civarında pişer. Bunu gözlemleyerek ve deneyimle daha iyi sonuç elde edeceksiniz. Kurabiye fırından çıkarken biraz yumuşak olabilir ama soğudunda kıtır kıtır sert olacaktır.

Arasındaki Kaymak için;
•    Yarım su bardağı toz şeker
•    Yarım su bardağı tereyağ  (oda sıcaklığında)
•    Yarım su bardağı beyaz çikolata

Şeker ve tereyağını mikserde karıştırarak ipeksi bir krema kıvamı elde edin. Beyaz çikolataları benmari usulü eritmek için bir kaba koyun ve altına da içi kaynar su dolu başka bir kap koyarak eritin. İyice eridiğinde tereyağ ve şeker karışımı ile karıştırarak kaymağı tamamlayın. Eğer mikseriniz yoksa bu işlemleri elinizle de yapabilirsiniz.

Sıkma torbasına doldurduğunuz kaymağı bisküvinin üzerine sıkarak üzerine başka bir bisküvi koyarak yapıştırın. Sıkma torbası yerine yağlı kağıttan külah yapabilir veya çay kaşığı ile bisküvlerin arasına kaymak koyabilirsiniz. Ayrıca  uzun süre muhafaza edebilmek için kapaklı kavanoza koyabilirsiniz.

Bu kadar kolay afiyet olsun.

Şef Sonradan Gurme

 
Toplam blog
: 42
: 181
Kayıt tarihi
: 20.01.18
 
 

Okur olmak kolayda iki kez okumak için yazmak gerekiyor. Yazmak en zor iş çünkü ne okuyup anlamış..