Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '17

 
Kategori
Sağlık
 

Prostatik Metal Yorgunluğu

Prostatik Metal Yorgunluğu
 

Şiirin tam da orta yerinde prostat… Zaten ortalık şiirsel prostatik metal yorgunu. Şiir durdu durdu o kadar günün ardından sağlığına kavuştu.


2013 yılında Milliyet Blog’ta prostat’la ilgili mizahi bir yazı yazmıştım.

 

Doktorunuz diyor ki Prostat kanserinden PSA testiyle korunun

 

PROSTAT kanseri erkeklerde ortaya çıkan kanser türleri arasında ikinci sırada yer alıyor.

Ancak erken teşhis edildiğinde, hastalıktan kurtulma şansı çok yüksek oluyor.

Tanı ise PSA (kan tahlili) ve rektal (PARMAKLA!) mümkün oluyor 45 yaş sonrası vs. vs….

Ne diyorsunuz, parmakla muayene mi!?

Not: Görülen lüzum üzerine resim konmamıştır.

 

Ve…

Bugünlere gelinceye kadar uzun yıllar güle oynaya, koşa zıplaya, çalakaşık yaşa, onca hayhuy arasında çalış çabala emekli ol.

 

Emekliliğini yaşarken (Milliyet Blog) tanışıp uzunca seneler yazmışsın, çizmişsin, yayınlamışsın, bu arada her fırsatta Çeşme’de denizi ertelemeyip köpüklü dalgalarla sık sık (Mavi yalnızlıkları) yaşamışsın…

 

Kendi kendine içtiğin suyun hesabını yapmamış, ama nasılsa bu yaz sonunda biraz su içip sık tuvalet ihtiyacın başlamış olsun, bu bir iki derken bir de bakmışsın hafiften kasıklarında bir ağrı da belirmeye başlamış...

 

“Ne oldum dememeli ne olacağım.” demeli.

 

Birçok olaylar karşısında çoğu soğukkanlısındır, sağlık konusunda bu güne kadar ciddi bir sorun yaşamadığın için sık sık doktor alışkanlığın da yoktur, ama bu sorun üzerine doktora görüneyim der gidip sorununu anlatırsın…

Akabinde PSA (Kan tahlili) rektal muayene, ardından daha birçok işlem sonucu, Prostatik metal yorgunluğu sorunun olduğu anlaşılır.

 

Doktorun ameliyat gerekmiyor, otuz sekiz gün Radyoterapi (Işın tedavisi) sonucu daha uzun yıllar yaşarsın deyip başlangıç için sorunlu bölgeye bir çubuk şiş iğne ucuyla yeni bir uygulama yapılıp bittikten sonra gülerek, “Bak vücuduna bir parça altın taktık dikkat et kaybetme.” deyince karşılıklı gülüştük.

 

Yirmi dört gündür ışın tedavisi alıyorum moralim her zaman olduğu gibi yerinde…

Yine de bu rahatsızlıktan anlıyorum ki sağlık konusunda daha dikkatli olup en ufak bir sorun karşısında bile insan vücuduna gereken önemi göstermesi gerekiyor.

 

Şahin Özşahin

 

 

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..