Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Rinoplasti Sonrası Değişenler

Burun Estetiği Sonrası Görüntünüz Ne Kadar Değişir?

     Burun estetiği taleplerindeki artışa paralel olarak, burun estetiği ameliyatı sonrası ile ilgili soru işaretlerinde de kaçınılmaz olarak artış oluyor. Burun estetiği sonrası nasıl bir görünüme kavuşacaklarını öngöremeyen hastaların endişeleri artıyor. Bu da hastalarda strese ve ameliyat isteklerini ertelemeye neden olabiliyor.

     Öncelikle bilinmesi gereken, rinoplasti operasyonları öncesinde planlamanın çok kapsamlı yapıldığıdır. Operasyon öncesi hasta ve doktor arasında detaylı görüşmeler gerçekleştirilir. Yapılan görüşmeler sırasında hastaların beklentileri öğrenilir, yüz analizleri yapılır ve burunlarında yapılabilecek değişimler incelenir. Her burun estetiği operasyonu kişi özelinde planlanır. Operasyonların temel amacı hastalara en çok yakışacak, yüz hatları ile uyumlu ve  aynı zamanda rahat nefes alabilecekleri burunlar yapılmasıdır.

 

Burun Estetiği Sonrası Yüzde Işıltı Oluşur

     Burun estetiği ameliyatları sonrası kişide burun ve diğer yüz bölümleri arasında uyum yakalanır. Yapılan estetik operasyon ilk bakışta belli olmamalıdır. Doğal burun estetiği operasyonlarının gerektirdiği gibi yeni burun yüzdeki diğer kısımları tamamlar, kişinin yüzünde belli bir harmoni oluşur. Estetik operasyon geçirildiği ilk bakışta anlaşılmaması gerekir. Ancak kişinin görünümündeki iyileşme bariz bir şekilde farkedilmelidir. Burun estetiği sonrası kişiye bakanlar gençleşmişsin, yüzüne ışıltı gelmiş, çok daha hoş görünüyorsun gibi tepkiler verir. Bu değişimin burundan kaynaklandığının ilk anda farkedilmemesi, doğal burun estetiği hedefine ulaşıldığını gösteren önemli kriterlerden birisidir.

      Burun estetiği sırasında burun kemerlerindeki çıkıntılar düzeltilebilir, burun ucu kaldırılabilir, burundaki sağa veya sola kayma düzeltilebilir, burun deliklerinin boyutları ideal hale getirilir, burun ucundaki genişlik inceltilebilir, burun sırtı yapılandırılır ve gerektiği takdirde burun ucuna müdahalede bulunularak burun yapısı ideal hale getirilebilir.

 

Burun Estetiği Sonrası Kişinin Özgüveni Artar

     Burun şekli yüzüyle uyumlu olmayan kişilerde bu durum kendine güvensizliğe, sosyal ortamlarda ve iş çevresinde çekingenliğe neden olur. Burun estetiğiyle burun şeklinin düzeltilmesi kişinin özgüvenini de artırır. Bu artış duruşuna ve tavrına yansır. Yıllar boyu burun şeklinden şikayetçi olan kişiler aynaya her baktıklarında kendilerindeki değişimi fark ederler ve görünümlerindeki iyileşme neticesinde moralleri yükselir. Bu nedenle burun estetiği operasyonları hem fiziksel hem de psikolojik bir operasyon olarak değerlendirilebilir.

 

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Çekici Bakışlar

     Burun şeklindeki bir düzensizlik, konuşurken karşımızdaki kişinin burnumuza odaklanmasına neden olur. Oysa karşılıklı konuşmada kişiler gözlere ve bakışlara odaklanmalıdır. Başarılı bir burun estetiği operasyonu sonrası burundan ziyade gözler daha ön plana çıkar. Karşımızdaki kişi konuşurken burnumuza değil gözlerimize ve bakışımıza odaklanır.  Hem erkeklerde hem de kadınlarda bu operasyonların cinsiyet özelinde dinamikleri farklı olsa da yarattığı sonuç bakımıdan benzer özellikler sergiler.

 

Burun Estetiği Sonrası Sağlıklı Bir Solunum

     Burun estetiği operasyonları hem estetik hem de fonksiyonel özelliğe sahiptir. Burun içerisindeki nefes almayı zorlaştıran kemikler ve kıkırdak yapıları bu operasyon sırasında düzeltilir. Kişi nefes alma ile ilgili yaşadığı şikayetlerden kurtulabilir ve aynı zamanda etkileyici bir buruna kavuşabilir.

Burun estetiği operasyonu yaptırmak isteyen kişilerin isteklerinin karşılanması noktasında unutulmaması gereken önemli bir konu vardır. Eğer kişi kendi yüz hatlarına uygun olmayan bir burun isteğinde bulunursa doktorlar kişiyi yönlendirebilir. Herkese tam anlamıyla yakışacak tek bir burun şekli olmadığının bilinmesi gerekir. Kişinin yüz hatları kimi zaman hastaların hayalindeki burnun yapılandırılmasına tam olarak müsaade etmeyebilir. Hastalar doktorlarıyla görüşmelerinde isteklerini dile getirmelidir. Ancak kişiler doktorlarının önerilerini de dikkate almalı ve yüz hatlarına uyumlu olacak burun doktor ve hastanın ortak bir noktada buluşmasıyla, birlikte tasarlanmalıdır. Ortak bir noktada anlaşılmazsa istenen sonucun elde edilmesi zorlaşır.

 

 
Toplam blog
: 4
: 412
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

Tıp bölümünü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Tamamladı. 2003 yılında Vakıf Gureba..