Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Robotik Moda Akımı Geliyor

Dijitalleşme çağında modayı yeniden ele almak gerekiyor. Gelişen teknoloji birçok sektörü olduğu gibi modayı da etkiliyor. Teknolojinin modayı nasıl şekillendirdiği giyilebilir teknolojilerle son zamanlarda görülüyordu. Çok yakında oldukça ilginç tasarımlar günlük hayata girmeye başlayacak. Giyilebilir sensörler, etkileşimli tasarımlar, süper duyusal akıllı moda robotik giysiler oluşturuluyor.

Bazı markalar ve havalimanları çalışma şartlarını daha konforlu hale getirmek için hareket serbestliği sunan robotik giysileri kullanmaya başlamıştı. Giysiler çalışanların ağır yük kaldırmasını kolay hale getirdiğinden ilgi görmüştü. Ancak teknoloji her alana yön vererek moda dünyasını tamamen değiştiriyor. Çalışma alanlarının dışına çıkan birbirinden farklı robotik kıyafet tasarımları öne çıkıyor. Deneyim ve cesaretin birleşimi olan robotik giysiler yakında moda haline gelebilir.

Son teknoloji ile buluşan giysilerin ilginç tasarımları dünyada yoğun ilgi görüyor. Moda sektörü ile yakından ilgileniyorsanız robotik giysileri mutlaka biliyorsunuzdur. Hız kesmeden gelişen robotik modaya ve dış görünüşü aşan deneyimlere heyecan duyuyorsanız Ying Gao tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Kanadalı tasarımcı duyusal teknolojileri kullanarak canlı görünen, form değiştiren etkileşimli tasarımlar sunuyor.

Japon makine mühendisi ve robotik moda tasarımcısı Kyun Kun insanların üzerine mecha ile geliştirdiği parçaları monte ederek adını duyurmayı başardı. Tasarımcının özellikle kanat konsepti sahnelendiğinde oldukça beğenilmişti. Kanatlar modada büyük önem taşıyor ve sıkça kullanılıyor. Ancak bu kanatlar epey farklı. Komutlara hazır hale gelen, sırt çantası gibi giyilen robotik kanatların bir akım haline geleceği düşünülüyor.

Yenilikçi tasarımcılardan bir diğeri olan Hollandalı Anouk Wipprecht moda teknolojisi alanında harikalar yaratıyor. Moda ve teknolojiyi bir araya getirerek şık elbise tasarımları ile farklı bir stil yaratmayı da başarmış görünüyor. Bilim, kullanıcı deneyimi, mühendislik yeni moda tasarımlar için kombinasyon oluşturuyor. Yapay zeka eğilimli, kişiye özel teknolojik tasarımlara mutlaka göz atmalısınız. Zamanın ötesinde tasarımlar yaratan Anouk, sensörlü robot elbiselerin örneklerini sunuyor.

Hareketli ve değişen kollar hem estetik görünüm sağlıyor hem de rahatlık sağlıyor. 3D baskı teknolojilerini yoğun şekilde kullanan tasarımcının çalışmalarında efektli görüntüler sıkça karşımıza çıkıyor. Etkileyici ayakkabı ve elbiseler görebilirsiniz. Ateşli stil oluşturan sensörler fütürist moda için cesur Anouk tasarımlarıyla vazgeçilmez hale gelebilir.

 
Toplam blog
: 27
: 67
Kayıt tarihi
: 20.03.19
 
 

SEO Editörü ..