Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Robotların Dünyayı Ele Geçirmesinden Korkmalı mıyız?

Robotların Dünyayı Ele Geçirmesinden Korkmalı mıyız?
 

Geçen yazımızda Endüstri 4.0 ile ilgili kısaca bilgiler vermiştik.  Bu yazımızda da Endüstri 4.0’ın getirelerinden biri olan robotlardan bahsedeceğiz.  

İlk kez 1956 yılında hayatımıza giren yapay zeka kavramı makinelerin insanlar gibi ve hatta onlardan daha fazla yaratıcı davranmasıdır. Her geçen gün gelişen teknoloji robotların daha fazla hayatımızda yer almasını sağlıyor.  Peki bu durum bizi korkutmalı mı ya da bu robotlar bizim hayatımızı kolaylaştır mı? Aslında şu sıralar tartışılan bir soru bu.

Yapılan çalışmalar ileride robotların insanlardan çok daha zeki olabileceğini gösteriyor.  Luna bugüne kadar geliştirilmiş en zeki yapay zekadır. Luna sorulan sorulara verdiği cevaplarla ilerde neler yapabileceğini  bize gösteriyor. Suudi Arabistan’da yapılan yapay zeka Sophia’nın söylediği "Ok. I will destroy humans." yani "Evet. İnsanları yok edeceğim "  cümlesi ve Suudi Arabistan hükümetine söylediği “beni evlendirin”cümlesi ilerisi için oldukça düşündürücü.

Bill Gates, Elon Musk ve Stephen Hawking gibi dahi isimler yapay zekanın ileride dünyayı ele geçirebileceklerinden kaygılandıkları için bununla ilgili şimdeden bir önlem alınması gerektiğini düşünüyorlar.

Titanik faciasını hemen hemen herkes bilir. Bu faciayı ilginç kılan yanlardan biri de Robertson’ın kazadan 14 yıl önce kaleme aldığı Titan Kazası romanıyla çok büyük benzerlikler göstermesidir. Bu ilginç olayın çözülmesi mümkün değil ama insan merak ediyor işte. Ya da ilerde gelişecek teknolojilerle bu durumu açıklamak mümkün olur mu ki! Robotların dünyayı ele geçirmesiyle ilgili yapılan filmler, diziler titanik olayındaki gibi gerçekte de yaşanır mı ?

Şimdilik tüm bunlar birer muamma. Ama gelişen teknolojiyi görmezden gelemeyiz ve geride kalmak istemiyorsak çok daha fazla çalışmalıyız.

Sizlerde bu konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarınızda belirtebilirsiniz.
 

 
Toplam blog
: 3
: 1241
Kayıt tarihi
: 21.12.16
 
 

Uşak Üniversitesi 4.sınıf Bankacılık ve Finans bölümü öğrencisiyim. Ekonomi ve Finansa alanı ile ..