Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '20

 
Kategori
Kitap
 

Romanov Komplosu

 
Glenn Meade çaktırmadan tarih bilgisini de çok güzel enjekte eden yaratıcı yazarlardan biri. Romanov Komplosu isimli kitabında da Rus tarihinin kanlı geçmişi olan Bolşevik Devrimine yönelik gayet güzel bilgiler var.
 
1917 Bolşevik devriminden sonra yönetime el koyan Lenin, Romanov ailesini Yekaterinburg'ta Ipatiev isimli tarihi bir evde rehin tutar. Lenin'in kesin talimatı ile idamı bekleyen bu aileye Çar yanlıları yardıma kalkışır. Amaç idam edilmeden onları kurtarmaktır. 
 
Farklı noktalardan konu dallanır budaklanır ve akar gider. Konuda esas dikkat çeken unsur ailenin küçük kızı Anastasiya Romanov. Konun kilit şahsiyeti bu kız. Daha sonra hikayenin içinde Çar döneminin zorlu şartlarına tanıklık ediyoruz. İdamı bekleyen Çar II. Nikolay'ın ezik halinin yanında, güç kendisindeyken ne kadar psikopat olduğunu, ülkeyi düzeltmek adına yönetime el koyan Lenin'in ondan daha psikopat olduğunu bu kitaptan öğrendim. Tabi bu arada yazar, Rus tarihi açısından çaktırmadan çok güzel bilgileri hafızamıza kazıyor. Ben kitabı okuduktan sonra biraz da hüzün ile oturdum Çar ailesini araştırdım. 
 
Sonuç olarak, gerçek temelli olup, güzel bir aksiyon ile harmanlanan bu kitabı şiddetle tavsiye eder iyi okumalar dilerim.
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..