Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Rus Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Rus Takvimi cinsiyet belirlemede kullanılan tahmin esasına dayanan ve kadınların çok kullandığı bir takvimdir. Rusların bir icadı olan Rus Takvimine göre bebek cinsiyetinin belirlenmesinin bilimsel herhangi bir dayanağı olmadığı açık olmakla birlikte heyecan verici olması ve anne-baba adaylarını tatlı bir beklentinin içine sokması Rus takvimine olan rağbeti arttırıyor.

Rus Takvimi Nasıl Çalışıyor?
Rus Takvimi bebek cinsiyetini tahmin ederken bir takım verilere ihtiyaç duyar. Babanın gün/ay/yıl olarak tam doğum tarihi bilgisi, anne adayının gün/ay/yıl olarak tam doğum tarihi bilgisi ve en son görülen adet tarihi gibi verilere ihtiyaç duyuyor. Bu verileri tam olarak girdiğinizde Çin Takviminden biraz daha karmaşık olarak 7 adet veriye ihtiyaç duyuyor.

Çin takviminde sadece bayanın yaşı ve hamile kalınmak istenen ay bilgisi yeterli iken Rus takviminde biraz daha karmaşık bir durum var. Hem babanın hem de annenin tam doğum tarihleri ile birlikte son görülen adet tarihi de gerekli. Rus takvimine göre bebek cinsiyetinin tahmini Çin takvimine göre bebek cinsiyeti tahminine oranla biraz daha bilimsel bir yaklaşım içerse de sonuçlar yine %50 yarı yarıya doğruluk payına sahip.

Rus Takviminin sadece ülkemizde değil tüm dünyada bebek cinsiyetinin tespitinde kullanılması ve başarı oranının yüksek olması Rus takviminin bilimsel bir dayanağının olduğu anlamına gelmiyor. Neticede doğan çocuk ya kız olacaktır ya da erkek. Bunun başka bir alternatifi olmadığı için Rus takvimi tahmininde %50 lik bir başarı söz konusu. Bu durum; Rus takvimine olan rağbeti arttırıyor. İnandırıcılıktan ziyade eğlenceli olan Rus Takvimine göre cinsiyet belirlemek isteyen ve Rus Takvimine göre hareket ederek hamile kalmayı seçen bayanlar arasında yüksek orana sahip doğruluk payı Rus takvimine rağbeti arttırıyor.

Rus Takvimi Doğru mu?

Özellikle çiftlerin günü gününe doğum günlerini ve kadının son adet görme tarihini veri olarak kullanan rus takvimi bu yaklaşımla sanki gizemli Astrolojik kaynaklardan besleniyor izlenimini verse de aslen durum böyle değildir. Bilimsel bir dayanağa sahip olmayan Rus Takvimine tamamen güvenmek herhangi bir kahve falına güvenmek kadar gerçekçidir

 
Toplam blog
: 2
: 2828
Kayıt tarihi
: 12.01.19
 
 

Öyle böyle şeylerle uğraşan birisi. ..