Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç Botoksu Nedir?

SAÇ BOTOKSU HAKKINDA MERAK EDİLENLER..

Saç botoksu, zamanı geriye döndüren ve yıpranmış saçlarınızı kestirmek yerine, saçlarınızı geri kazanmanıza yardımcı olabilecek yeni bir tedavi yöntemidir. Tıpkı cilde uygulanan botoks gibi kırışıklıkları giderir.

Saçınızı yumuşatmak ve daha dolgun,  ışıltılı, canlı görünmesini sağlamak için bir çözüm arıyorsanız, saç botoksu tam da sizin istediğiniz gibi bir bakım için yardımcı olacaktır.

Botoks kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kozmetik olarak kullanılan enjekte edilebilir bir ürün iken, saç botoksu saçlarda kullanılması amaçlanan topikal bir işlemdir. Saç botoksunda,  yüz için kullanılan botoks gibi kasları  gevşeten ve cildi pürüzsüzleştiren nörotoksin olan botulinum toksini yoktur.

Kimyasal işlemlerden zarar görmüş, düzleştirme ve fön kullanımıyla zarar görmüş saça canlılığını geri kazandırmak için formüle edilmiş en yeni onarım tedavisidir. Bu etkili tedavi, donuk ve yaşlanan saçlarınızın tekrar genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Formül gençleştirme gücünü, ipek ve buğday proteinleri, omega-3, amino asitler, kollajen kompleksi ve B5 vitaminleri dahil olmak üzere güçlü antioksidanlar, proteinler ve temel besinlerin bir karışımından oluşturur.

Botox çözeltisi saç gövdesindeki çatlakları doldurur, kaybolan proteini yeniler ve ayrıca yoğun nemlendirme sağlar, ayrık uçları onarır, kabarmayı azaltır ve saçınıza güzel bir parlaklık katar. İşlem saç tellerini içten dışa doğru besler ve saça yumuşatıcı bir etki verir.

Saç botoksu, doku veya durumdan bağımsız olarak tüm saç tiplerine uygundur. Toplam tedavi süresi yaklaşık 1.5 saattir ve etkileri birkaç hafta sürer.

İstenilen sonuçları almak için, bu tedaviyi yapmadan önce deneyimli bir uzmana danışmanız gerekir. Tedaviyi evde uygulamak da mümkündür, ancak uygun bir süre ayırmanız, talimatları okuyup izlemeniz ve mümkünse bir arkadışınızın yardımcı  olması daha iyi olacaktır.

Saç Botoksu aslında saç liflerini keratin gibi bir dolgu maddesi ile kaplayan derin bir bakımdır. İşlem, saçların daha dolgun ve parlak görünmesi için her saç teli üzerindeki kırık veya ince bölgeleri doldurur.

Kesin zaman dilimi kişiden kişiye değişse de, saç botoksunun etkilerinin 2-4 ay sürmesi beklenir. Sonuçları korumak için düşük sülfatlı veya sülfatsız bir şampuan kullanılması önerilir.

Herhangi bir saç bakımında olduğu gibi cilt tahrişi veya alerjik reaksiyon riski olsa da, ürünün güvenli olduğu düşünülmektedir. Zarar verebilecek yan etki riskini azaltmak için, ürün cildinizle temas etmemelidir.

Saç botoksu ve keratin arasındaki fark;

Keratin işlemine çok benzer şekilde çalışan, kimyasal içermeyen bir yaşlanma karşıtı tedavidir. Keratin tedavileri saçınızı düzeltir ve buklelerden kurtulur, oysa saç botoksu bukleleri gevşetir ve yumuşatır, ayrıca daha fazla vitamin ve antioksidan içerir.

Diğer taraftan, saç botoksu sadece bir bakım yöntemidir  ve iyileştirmek için kimyasal reaksiyonlar kullanmaz.

Tüm saç tipleri için uygundur, keratin tedavisi ise genellikle kalın ve kıvırcık saçlarda kullanılır.

Saçları gençleştirir, oysa keratin tedavisi tekrarlı tedavilerde hasara neden olabilir.

Evde de saç botoksu uygulanabilir. Keratin tedavisinin güvenlik kaygıları nedeni ile bir salonda yapılması gerekir.

Saç botoksu ve keratin tedavisi arasındaki en önemli fark, saç botoksunun formaldehit içermemesidir. Bu, keratinden daha güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Formaldehit’e aşırı maruz kalma, kanser riskini artırabilir.

Bazı keratin ürünlerinin tehlikeli derecede yüksek konsantrasyonlarda formaldehit içerdiği görülmüştür. Amerikan Dermatoloji Akademisi’nde yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, keratin ürünlerinin formaldehit konsantrasyonunu ölçmek için çalışmışlardır. Test edilen yedi üründen altısı,% 0,96 ila 1,4 arasında değişen formaldehit seviyelerini içermekteydi – ABD Kozmetik İçerik İnceleme Uzman Paneli tarafından belirlenen% 0,2 oranın tam beş katı.

Ulusal Kanser Enstitüsü’nün araştırmasına göre, kısa vadede formaldehit maruziyetine sulu gözler, öksürük, bulantı, yanan gözler ve burun, cilt tahrişi ve daha fazlası gibi birçok olumsuz etkiye neden olabilir.

Saç Botoksu, dolgunluğa ve saçınızın pürüzsüzleşmesine yardımcı olmak için ayrı ayrı saç tellerini doldurarak çalışır ve bunu yaparken yukarıdaki maddede belirtilen yan etkiler görülmez.

Saç Botoksunun Saça Faydaları Nelerdir?

Üç ay sürer; Bakım sonrası ürünler olarak sülfatsız şampuan ve saç kremi kullanıyorsanız, etkisi daha uzun sürecektir.

Saçınızı sağlıklı ve kıvrımlı tutar

Saçınızı hafif hissettirir

İşlem iki saat sürer

Hasar görmüş veya kırılmış saç liflerini, onarır.

Kabarmayı azaltan ve saç sağlığını artıran gençleştirici bir saç bakımıdır.

Tüm saç tipleri için uygundur.

Keratin tedavisinden çok daha güvenlidir.

Saç botoksu kabarmayı ortadan kaldıran, hacim ekleyen ve zarar görmüş saçları gençleştiren derinlemesine bakım kremidir.

Saç botoksunun genellikle çok güvenli olduğu kabul edilir. Çoğu insan olumsuz yan etki yaşamadan iyi sonuçlar elde edebilir.

Topikal tedavilerin çoğunda olduğu gibi, küçük bir alerjik reaksiyon riski vardır. Ürünü başınızın geri kalanına uygulamadan önce vücudunuzun nasıl tepki verdiğini görmek için saçınıza küçük bir nokta testi uygulayın.

Evde Saç Botoksu Nasıl Uygulanır?

Birçok insan, saç botoksu tedavisini bir salonda yaptırmayı tercih eder. Ancak, bunu evde kendiniz yapmak ve mükemmel sonuçlar elde etmek mümkündür. Evde saç botoksunu uygulamanın en iyi yolu:

Saçınızı berraklaştırıcı bir şampuanla iyice yıkayın.

Şampuanı durulayın ve saçınızı hafifçe kurutun.

Geniş dişli bir tarak kullanarak saçınızı açın.

Saç botoksunu kutudaki talimatlara göre hazırlayın.

Saçınızı dört eşit bölüme ayırın.

Bir boya fırçası kullanarak, karışımı saçınızın köklerinden uçlara uygulayın. Ürünün saçınıza eşit dağılmasını sağlamak için tarayın.

Karışımı 45 dakika veya talimatlarda belirtildiği gibi bekletin. Kıvırcık saçlar daha uzun sürebilir.

Sonra yıkayın ve saçınızı kurutun.

 

 
Toplam blog
: 3
: 90
Kayıt tarihi
: 12.05.19
 
 

Beni mutlu eden şeyleri paylaşma adına, kendim bizzat deneyip memnun kaldığım ve araştırıp doğru ..