Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Saç Ekiminde Türkiye Neden Tercih Ediliyor?

Saç Ekiminde Türkiye Neden Tercih Ediliyor?
 

Son yıllarda Türkiye’nin ön plana çıktığı alanlar arasında sağlık turizmi yer alıyor. Bunların başında ise saç ektirme geliyor. Mutlaka Taksim’de ya da Sultanahmet gibi turistik yerlerde gezinirken sizlerde kafası sarılı turistlere denk gelmişsinizdir. Ben sürekli denk geliyorum. Ama bu yıl bu sayının arttığını gerçekten fark ettim ve konuyu merak ettim. Bizim ülkemizi bu konuda nasıl değerlendiriyorlar araştırmaya karar verdim ve yine alanında uzman isimlerin kapısını çaldım. Her yıl saç ekimi konusunda binlerce yabancıyı ağırlayan sağlık turizminin öncü markalarından Hairofistanbul’un kurucuları Mehmet Fatih Akdemir’e ve Adem Köse’ye saç ekiminde seçilen merkezlerden, saç ekme süresine ve saç renklerine kadar merak edilen her şeyi sordum.

İnsanlar hangi nedenlerden dolayı saç ektiriyor?
Gelen herkesin talebi ve beklentisi birbirinden farklı diyebilirim. Dokuz aylıkken saçlı derisi yanan kişiler, 18 yaşında saçlarının büyük bir kısmını kaybedenler, 75 yaşında kendini daha iyi hissetmek isteyenler, yazın havuzda veya denizde kafa derisinin yandığını hissedenler… Bununla ilgili gelen misafirlerden yüzlerce neden çıkarabiliriz. Bayanlar ise yüzde 90 alınlarının daha dar görünmesini sağlamak için tercih ediyor.
 
Saç ekim merkezi seçerken nelere dikkat edilmeli?
Saç ekim merkezi seçerken öncelikle merkezin daha önceki sonuçları değerlendirilmelidir. Türkiye’de ve dünyada bu işi yapan binlerce kurum kuruluş mevcut ve herkes birbirine yakın teknikler kullanıyor. Bu noktada önemli olan başarı yüzdesi, bunu gösteren ise alınan sonuçların gerçekliğidir.
 
Kadın ve erkek anlamında kıyaslarsak en çok kimler geliyor?
Oranlara bakıldığında erkeklerin saç ekimine talep oranı daha fazla tabi ki. Fakat son iki yılda bayanların da bu konudaki ihtiyaçları ve cesaretleri artmış durumda. Gelinen yeterlilik seviyesi ile yapılan uzun saçlı saç ekim operasyonları bayanların oranını yüzde 30 artırmış görünüyor. Özellikle Güney Amerika’dan gelen bayanların sayısı oldukça yüksek. Başarı oranını yüksek tutmak için aylık maksimum 150 kişi kabul ediyoruz. Bu kişilerin yüzde 50’si Güney  Amerika’dan geliyor.
 
İstenilen sonucu almak ne kadar sürüyor?
Saç ekimi operasyonundan sonra nakledilen saçlar bir ay içerisinde dökülüyor ve üçüncü aydan itibaren çıkmaya başlıyor. Sonucun tam anlamıyla görünmesi süreci 8-12 ay arası diyebiliriz. Fakat iyi ve doğru bir bakımla bu süre 4-6 aya kadar indirilebilir.
 
Operasyon ne kadar sürüyor?
Saç ekimi operasyonunun cerrahi kısmı 4-8 sat arası sürüyor. Fakat gelenlerin üç gün bizim kontrolümüzde kalmalarını tavsiye diyoruz. Bu süre içerisinde kontroller yapılıyor, gelen misafirler aynı zamanda İstanbul’un tarihi dokusunu keşfederek, yemeklerimizi tatma fırsatı buluyor.
 
Açık renk koyu renk saçlar arasında fark oluyor mu?
Saçın rengi operasyon sonucunu ve başarısını değiştirmez her renkte saç nakli yapılabilir.
 
Bu alanda Türkiye’ye bakış nasıl?
Şüphesiz Türkiye, bu işi dünyada temsil eden ilk ülke. Bunun başlangıç sebebi belki fiyatların düşük olmasıydı fakat şu an durum değişti. Türkiye’de bu iş gerçekten iyi yapılıyor. Son iki sene içerisinde gelen misafirler, fiyattan dolayı şimdiye kadar gelmediklerini ancak başarılı sonuçların Türkiye’de daha fazla olduğunu gördükleri için geldiklerini söylüyor. Bu bizi daha da gururlandırıyor. Güney Amerika’dan gelen bir insan size; “siz çok ünlüsünüz ve bu işi yapıyorsunuz” diyor bu ülkemiz adına ve bizim adımıza muhteşem bir duygu. İnsanlara bu güveni vermek için elimizden geleni yaptığımızı söyleyebilirim. Biraz empati kuralım hiç bilmediğiniz bir ülkeye hayatınızda ilk defa gidiyorsunuz, aynı dili konuştuğunuz kişi sayısı çok az ve cerrahi bir işlem yaptıracaksınız. İnsanların rahat edebilmeleri için havalimanına ve şehir merkezine yakın beş yıldızlı oteller tercih ediyoruz. Uçaktan indikleri andan geri dönene kadar ki bütün süreçte tercüman arkadaşlarımız kendilerine yardımcı oluyor ve geldiklerinde klinikte otelde veya hastanede kendi ülkelerinden gelen başka insanları görmeleri onları rahat hissettiriyor.
 
Toplam blog
: 40
: 63
Kayıt tarihi
: 28.09.18
 
 

Doğuş Üniversitesi İşletme (%100 Burslu) Bölümünü bitirdim. Yine Doğuş Üniversitesi'nde Ekonomi v..