Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık ticareti

Bu yazımda sağlıkla ilgili yanlış bildiğimiz şeyleri düzeltmeye çalışacağım.

Öncelikli olarak bilim adamlarının açıkladığı sözde sağlığımıza zararlı şeylerden başlayalım. Bunların başında et, tereyağ ve açık süt geliyor, bunlar sağlığımıza çok zararlıymış! İşte etin kanser yaptığı, tereyağın kolestrol yaptığı, açık sütte bilmem ne kadar bakteri olduğu sürekli söylenip durur. Oysaki Türkiye'de 100 yaşını aşan çoğu insan köylerde yaşıyor ve bu yazdıklarımla besleniyor, hepside taş gibi sapasağlam. Sütten başlayalım eskiden köylerden şehirlere açık süt gelir ve satılırdı ama sonra ortaya çıkan işte kapalı sütün daha yararlı olduğunu söyeleyen bilim adamları ve bununla ilgili çekilen reklam filmlerinden sonra bu meslek artık bitti. Her yerde kapalı sütün ne kadar yararlı olduğu, uzun ömürlü olduğu, el değmeden üretildiğini anlatan reklamlar çıktı. Şimdilerde artık bu reklamları göremezsiniz çünkü bilerek ya da bilmeyerek bu hatayı yapan bilim adamları açık sütün daha faydalı olduğunu söylüyor. Neden mi? Çok basit çünkü kapalı sütün uzun ömürlü olması için içne koyulan kimyasallar insan sağlığını daha çok tehdit ediyor. Ne kadar acıklı değil mi? Artık şehirdeki insanlar açık süt içmek istese bile getiren yok mecbur kapalı süt içmek zorundalar. Bu aynı domuz gribinde yaşananlar gibi ortaya bir grip çıkıyor, medya ve bilim adamları şişirdikçe şişiriyor ve daha sonra elde kalan milyonlarca dolarlık aşı oluyor. Şimdi bu domuz gribi denen hastalık nerde, kaç kişi öldü, normal gripten fazla kişi mi öldü? Bence açık süt konusunda yaşananlarda aynen böyle açık süt satan da alan da kalmadı. Bütün piyasa kapalı süt satan büyük firmalara kaldı. Aynı şey et içinde geçerli değil mi et zararlı dediler, milletimiz et yemedi dolayısıyla et üretilmedi ve şu anda et üretimimiz yeterli olmadığı için fiyatlar tavan yapmış durumda, biz et ithal etmek zorunda kalmışız. Çok yazık! Tereyağ konusuna gelince sütteki aynı durum tereyağ içnde geçerli. İnsanlar artık büyük firmaların uzun ömürlü olması için içine kimyasallar doldurduğu tereyağından yiyorlar. Bu tereyağından, eski tereyağlar eridiği zaman gelen o yoğun koku gelmiyor nedense. Görüldüğü gibi insan sağlığı bile artık tcaret konusu oldu. Aslında daha da kötüsü sözüne güvenilmesi gereken bilim adamları bile taraf seçebiliyor!

 
Toplam blog
: 3
: 633
Kayıt tarihi
: 07.07.10
 
 

Şu anda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde inşaat mühendisliği okuyorum. Kitap, gazete okumayı seve..