Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Sana Tepeden Baktım Lviv

Sana Tepeden Baktım Lviv
 

Lviv Kulesinden Gorunum


Lviv'e bir Mart gununde variyoruz. Kar yagmiyor ama taze ve temiz bir soguk hava var. Havaalanindan cikar cikmaz bambaska bir atmosfer ile karsilasiyoruz. Sehre gitmek uzere troleybuse biniyoruz. Troleybusten indikten sonra bindigimiz eski kirik dokuk tramvayda kizilderili kilikli bir muzisyenin akerdeon ile caldigi rahatlatici ve ilginc muzik karsiliyor bizi Lviv’de. Hem hareketli hem sakin hem kucuk buram buram tarih kokan eski bir sehir. Pazar gunu aksami kiliseler tiklim tiklim ayin yapiliyor. Hem fiyat acisindan hem de merkeze yakinlik bakiindan buldugumuz en uygun otelin adi Ibis Style. Bu oteli kesinlikle size onerebilirim cunku hem temiz ve guvenilir bir otel hem de Sehir merkezine 10 dakika yurume mesafesinde bulunuyor. Cok guzel acik bufe kahvaltisi var, kahvalti disinda yemekleri ve pizzasi da guzel.

Sehir merkezindeki tarihi kulenin dort bir kosesinde heykeller var. Her biri tarihi eser kategorisinde bulunan eski binalarda bile heykeller var. Lviv nispeten ucuz bir sehir. Ukrayna'ya vizesiz ve kimlikle gidildiginden etrafta cok sayida Turk var. Ukraynali bayanlar Mart ayindaki sogukta bile kisa eteklerle bakimli ve sik bir sekilde sokaklarda geziyorlar. 

Lviv’in sehir merkezinde bulunan tarihi kuleye dar ve korkuluksuz merdivenlerden cikmak gercekten cesaret istiyor. Kulenin tepesinde bir seyir terasi bulunuyor. Bu teras sehrin tam ortasinda yuksekten butun sehri gorus imkani sagliyor.  Bu kule ayni zamanda bir saat kulesi. Kule icerisinde yukariya cikarken saatin metal parcalarini gorebiliyorsunuz. Lviv’de yapilmasi gereken bir diger aktivite ise Opera izlemek. Buyuk bir opera binasi var ve biletleri opera binasinin gisesinden alabiliyorsunuz, Lviv'i detayli bir sekilde gezmek icin 4 gun yeterli. Eger cevredeki yakin mesafedeki yerlere tur ile gitmeyi dusunuyorsaniz bu turlari Sehir kulesinin onunde bulunan tur sirketlerinden alabilirsiniz. Lviv'e gidip bu tarihi sehrin farkli kulturel dokusunu gormenizi tavsiye ederim. 

 

 
Toplam blog
: 2
: 77
Kayıt tarihi
: 11.07.17
 
 

2009 Yilinda Mimar Sinan Universitesi Sosyoloji bolumunden 2016 yilinda Anadolu Universitesi Ikti..