Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Savaşı Göze Almayan Barışa Kavuşamaz

Savaşı Göze Almayan Barışa Kavuşamaz
 

Savaş, soğuk bir kelime olmasına karşın bazen “barışı getiren” olması bakımından da önem arz eder. Devletlerin barışa ulaşmasının temel öğesi savaşı göze almasıdır.

Eğer siz; “Yurtta sulh cihanda sulh” demode prensibini öne çıkarır da “şaşmaz kural” yaparsanız hasım devletlerin iradesine teslimiyetiniz kaçınılmazdır. O ilke artık geride kalmış modası geçmiştir.

Sınırımızda yer alan Kuzey Irak’ta Barzani tarafından yapılması kararlaştırılan referandum geçekleşirse Türkiye, hem kendi içinde hem de dışında telafisi imkansız açmazlarla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Başta; Barzani gibi güvensiz birisini muhatap kabul edecek, onun içimizde göstermesi muhtemel sinsi ve siyasi faaliyetlere enerji harcamak zorunda kalacak.

İkinci olarak uluslar arası faaliyetlerde eli güçsüzleşek.

Burnumuzun dibinde kurulacak bir devlet işimizi imkansızlaştıracaktır.

Bu nedenlerle Türkiye, bedeli ne olursa olsun Barzani referandumunu önlemek zorundadır.  Savaşsa savaş, bedel ödemekse bedel ödemenin eşiğindedir Türkiye.

Şu anda sanırız bu ihtimali erkan-ı devlet de düşümüştür ve gerekli tedbirleri alma gayreti içindedir.

Sınırımızdaki sessizlik muhtemelen fırtına öncesi sessizlik olmalı. Önümüzdeki günlerde askeri şenliği yaşarsak sanırız sürpriz olmaz. “Askeri şenlik” aziz milletimiz için “savaş” anlamı kazanmış bir deyimdir.

Hani eskiler derler ya; Türkler savaşa düğüne gider gibi gider!...

Savaş arzulanır bir olgu değildir. Haklı olmadığınız sürece savaş bir cinayettir ama dininizin devletinizin ve milletinizi yüce menfaatleri söz konusu olduğunda “cıhat” hüviyeti kazanır ki işte o zaman savaş Müslümanlar için farzdır.

Sınırımızda cereyan eden bunca kargaşanın savaşsız düzeleceğine kişisel olarak ihtimal vermiyoruz.

Ve.. Evet, veee…

İşte o günün geldiğini düşünüyoruz.

 Gerçi böyle bir karar alındığı zaman içimizdeki korkaklar, umutsuzlar, duygusuzlar, anlamsızlar, yılgınlar, bezginler, ecnebi karşısında ezginler feryat edecek!

Ne işimiz var bizim Irak topraklarında feryatlarıyla siyasi rant temin yolunu seçecekler ama sakın onlara aldırmayalım.

O topraklarda Amerika’nın ne işi varsa, Rusya’nın, İsrail’in, İngiltere’nin, hatta İstanbul’un üçte biri kadar nüfusu olan Danimarka’nın, dünyanın öbür ucundaki Japonya’nın ne işi varsa bizim de o işimiz var deyip geçelim o tepkileri…  

Evet savaş çığırtkanlığı yapmıyoruz ama bilelim ki savaşı göze almayanlar barışa ulaşamazlar.

Allah’tan hayırlısı…

 

 
Toplam blog
: 2
: 832
Kayıt tarihi
: 06.05.17
 
 

Amasya'nın Taşova İlçesine bağlı Çambükü köyünde dünyaya geldim. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ede..