Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Seçimlerim, seçimlerimiz

Hayat seçimlerle dolu değil mi? Her adımımız bizi yeni yol ayrımlarına sürüklüyor. Attğımız her adım bizi farklı rotalara yönlendiriyor. Peki şuan üzerinde yürüdüğünüz yolda yürümenizde kimler etkili oldu? Şuanda keşke başka işte çalışsaydım, başka meslek seçseydim, sevdiğim kız/erkek ile evlenseydimdediğiniz oluyor mu? Ya da başka şehre taşınmak veya ayrı eve çıkmak istediğinizde engellendiğiniz. Belki de keşkelerinizin sebebi sadece sizsiniz.

Ne demek şimdi bu? diyorsanız, şu demek; eğer verdiğiniz kararın arkasında duracak gücünüz yoksa, istediğiniz şeyi onu elde etmek için savaşmaktan korkmayacak kadar istemiyorsanız, ileride verdiğiniz kararın yükünü taşımak istemiyorsanız üzgünüm ama önünüzde keşke diyeceğiniz daha çok şey var. Yada şöyle de düşünebiliriz, zaten onu %100 istemiyordunuz.

Çevrenizi suçlamayı bırakın, hayatınızdaki kararları vermekten acizsenız bu sadece sizin sorununuz. İçinizde hep o yapmak isteyip engellendiğiniz hayatı yaşama arzusu varsa, için için öfkenizin sebebi acaba o hayatı yaşama isteğiniz mi yoksa aldığınız kararı uygulayamadığınızın, hayatınıza sahip çıkamadığınızın öfkesi mi? Gerçekten yapmak istiyorsanız şu ana kadar niye yapmadınız, o zaman toydunuz şimdi hala içinizde ukte varsa aradan geçen okadar zaman niye yapmadınız, şimdi herşeyi bırakıp niye yapmıyorsunuz? Ben söyleyeyim, çiünkü korkuyorsunuz. Aldığınız kararın size acı çektirmesinden korkuyorsunuz, acı çektiğinizde kendinizden başka suçlayacağınız birileri olmamasından korkuyorsunuz. Peki bir başkasının sizin için kurduğu bu dünyada mutlu musunuz?

Bu yazdıklarımı belki de siz çoktandır biliyorsunuz, bense yeni farkındayım hayatın ve benliğimin. Kendi kararlarımı kendi kurallarımı kendi yaşamımı şuanki yaşamımdan destek alarak yavaş yavaş hazırlıyorum. An gelecek şu ankini tamamen yıkmam gerekecek, o gücü topluyorum yavaş yavaş. Ben artık kaybettiğim zamana değil, kazanıyor olduğum hayata bakıyorum. Size de can-ı gönülden tavsiye ediyorum.

 
Toplam blog
: 2
: 512
Kayıt tarihi
: 29.06.06
 
 

22 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum...