Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Şehirde Yaşam

Merhaba sevgili arkadaşlar, nasılsınız? Dilerim her biriniz hayatın akışında ve güvendesinizdir. Bu cümleyi yoga ile ilgilenenler hemen tanımıştır, sonuçta karşınıza nerede çıkarsa çıksın sıcaklığı ile sarar her yanınızı; "Hayatın akışında ve güvende olmak." neredeyse çoğumuzun hayattan beklentisi bu.

Peki akışta ve güvende olduğumuzda neler oluyor? Eğer şu anda sahip olduğunuz yaşamınız sizin düşünsel anlamda hayattan beklentiniz olan yaşam ise; Hayatın akışında olmak sizi çok mutlu edecektir. Bir de ikinci aşama olarak güvende olmak. Bir çok şanslı insan bu cümlenin anlamını yaşarlar ve bunun için farkında olanlar sürekli şükreder, şükür halinde olmak bizim enerjimizi yükseltir, enerjimiz yükselince etrafımıza pozitif firekanslar yaymaya başlarız ve etrafımızdaki etki tepki yasaları gereğince titreştiğimiz şeyler, nesneler, insanlar, canlı cansız varlıklar enerjimize gelirler.

Fikrin neyse, zikrin neyse, akıbetin de o olur. Eğer yaşadığın hayat düşüncende olmasını istediğin hayat değil ise, işte ozaman çok büyük bir üzüntü kaynağı olur kişiye. Hayatta karşılaştığımız hiç bir şey nedensiz değildir.

Eğer hayatınızda memnun olmadığınız, sizi çok üzen ve değiştirdiğinizde sizi mutlu edecek olan neler olduğunu düşünüyorsanız size önerim, olmasını istediğiniz konulara, kişilere ve olaylara odaklanmanızdır. Etki tepki yasaları devreye girecek ve sizin çevrenize yaydığınız yeni firekansınıza uygun olarak yeni şeyler şekilllenecek hayatınızda. Şimdi çok düşük ekonomik imkan ve koşullarda, teknolojiden son derece uzakta, çok çocuklu bir ailenin okula gönderilemeyen bir çocuğu olsa ne düşünüp nasıl kendini olumlayacak diyenlerinizi duyar gibiyim. (Bundan çok daha kötü koşullar örnek verile bilir ben bir tane seçtim sadece) O zaman sizlere eşit olmayan şartlarda hayata başlasalar bile çok başarılı olan insanların öykülerini hatırlatmak istiyorum. Dünyada milyarlarca insanız onlar kaç tane diyecek olursanız. Bu her birimizin yaşamdaki tekamülü ile ilgili bir mesele.

Dünyaya geliş amacımız nedir. Neden doğduk, yaşam amacımız nedir. Bu konuda farkındalığını artıran kişiler bu konudaki istek ve arzularını en kısa sürede düşüncede, duyguda, davranışta şekillendirerek kendilerine elbetteki çok büyük bir çaba , emek ve istekle, yılmadan, yorulmadan, tekrar ve takrar deneyerek hayatlarını istedikleri gibi değiştirmeyi başarmışlardır. Umutsuzluğa kapılmak bizim en son yapacağımız seçeneğimiz bile olmamalıdır.

Hayatın akışında ve güvende olma hali son derece değişkendir, düşüncelerimize ve tercihlerimize bağlı olarak. Bizler he zaman ne yapma bilinci ile hareket edersek, akıl mantık ve şuur üçlüsü bizim rehberimiz olursa, tüm gezegenimizi ve üzerinde bulunan canlı cansız bütün mevcudata karşı sevgi ve saygı gösterirsek; hayatın akışında ve güvende kalabiliriz.

Çok çalışmak, çok okumak, çok konuşmak, çok dinlemek, çok sevmek, çok eğlenmek, çok gülümsemek, yaşarken yapacağınız çoklarınız sizin hayatınızı kıymetlendirecektir. Emek ve sevgi verdiğiniz tüm uğraşlarınız size pozitif enerji ve titreşimlerle geri dönüş yapacaklar. Denemeyenler varsa hala aramızda hiç zaman kaybetmeden deneyin arkadaşlar. Doğruyu seçmek, evrensel olan doğruyu seçmek zordur, insanı kazanmak, arkadaş kazanmak, dost kazanmak. Emek ister, zaman ister, sevgi ister.

Sevdikleriniz ve sevenleriniz bol olsun, hayatın akışında ve güvende kalın, hoçakalın. 

 

 
Toplam blog
: 3
: 134
Kayıt tarihi
: 09.02.18
 
 

Merhaba, aynı coğrafyada doğup büyüdüğümüz için kendimi şanslı hissediyorum, çünki İzmir çok güze..