Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

     
    Kategori
    e-Ticaret
     

    SEO dersleri: E-ticaret siteleri için SEO önerileri

    SEO dersleri: E-ticaret siteleri için SEO önerileri
     

    e-ticaret seo, seo danışmanlığı, ticaret seo


    İnternet çağını yaşadığımız günümüzde internet kullanıcı sayısı hızla çoğalmaktadır. Mağazalardaki alışveriş trafiğinin çeşitli e-ticaret sitelerinin önderliğinde internet ortamına taşınmasıyla birlikte web ortamında e-ticaret siteleri arasında kıyasıya bir rekabet başladı.

    E-Ticaret sektöründe gittikçe artan rekabet beraberinde Google Adwords, Facebook Marketing, Twitter Advertising gibi önemli dijital pazarlama araçlarına olan ilgiyi, dolayısıyla da reklam bütçesinin artmasını getirdi.

    Bu noktada önemi iyice dikkat çeken SEO çalışmaları, beraberinde yeni araştırma ve araçları getirdi. Özellikle e-ticaret sitelerine SEO çalışması yapılırken doğal olarak marka bilinirliği de arttırılmaktadır. E-ticaret siteleri için SEO çalışması yapılırken öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, sitenin ihtiyacı doğrultusunda yani ziyaretçiyi kazanca dönüştürecek doğrultuda çalışma prensibi edinilmelidir.

    e-ticaret-seo

    E-Ticaret siteleri için SEO çalışması yapılırken olmazsa olmaz kaynaklardan biri de sosyal medyadır. Güncel kampanya ve duyuruları aktif kullanıcıya ve potansiyel müşteriye iletmek için harika bir araç olan sosyal medya, doğru ve planlı bir şekilde kullanılmalı, kullanıcıları alıma yönlendirecek çeşitli organizasyonlar yapılmalıdır.

    E-Ticaret siteleri için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise Blog sayfası oluşturulmasıdır. E-Ticaret site takipçi kitlesinin büyük çoğunluğu aktif olarak blog sayfası takibine önem vermektediler. Kampanyaların, ürün tanıtımlarının, ürünler hakkında içerik yayınlanması aktif kullanıcıyı arttıracak ve sitenin güncel kalmasını sağlayarak SEO konusunda da önemli faydalar sağlayacaktır.

    E-Ticaret sitelerinde genellikle birbirinin benzeri ürünler satılsa da sitenizdeki ürün başlıkları ve açıklamaları mümkün olduğunca özgün ve farklı olmalıdır. Bu hem kullanıcı hem de SEO açısından size olumlu olarak geri dönecektir.

    E-Ticaret siteleri için seo önerilerimizi E-Ticaret Siteleri İçin SEO Önerileri – 2 yazımızda devam edeceğiz.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 128
    Kayıt tarihi
    : 26.03.15
     
     

    Dijital Pazarlama, Arama motoru optimizasyonu, SEO ..