Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
İnternet
 

SEO nedir?

SEO nedir?
 

seo-nedir


Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan optimizasyon çalışmalarına SEO denir. Site içi ve site dışı olarak ikiye ayrılırken sitede kalma süresi, tıklanma oranı, özgün içerik, sosyal medya kullanımı gibi onlarca metrik barındırmaktadır. Searchmetrics sitesi bu metrikler arasından en etkili olan 20 metriği önem sıralarına göre sıralamıştır. İncelemek için tıklayınız.

İçerik bazında alakalı içerik öne çıkarken kullanıcı sinyallerinde CTR dediğimiz click-through rate yani tıklama oranı öne çıkmıştır. Teknik anlamda https başı çekerek google’ın kullanıcı güvenliğine ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiştir. Kullanıcı deneyimi kategorisine geldiğimizde resim sayısı ve font büyüklüğünün öne çıktığını görüyoruz.

Sosyal imlemeler de facebook ve pinterest başı çekerken twitter ve google+’nın da ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Son olarak backlink bölümüne geldiğimizde nofollow backlink sayısının dofollow backlink sayısına göre daha etkili olduğunu görüyoruz ki bu bizi hem şaşırtan hem de anlam veremediğimiz bir veri olarak kalıyor.

SEO eskiden her ne kadar manipüle edilen, ilk sıralara çıkmanın çocuğun elinden şeker almak kadar kolay olduğu bir sektör olsa da artık günümüzde onlarca verinin ve uzmanlık alanının birleştiği ciddi harcamalar ve mesailer sonucu başarıya ulaştırabilen ve her geçen daha da zorlaşan bir sektör olmuştur.

Google’da bu konuya titiz davranıp her geçen gün algoritmalarını geliştirmekte ve yenilemektedir. Bu kadar para ve mesai harcanırken her sektörde olduğu gibi insanları kolay yola yönlendiren, daha ucuz yollu olarak web sitesi sahiplerinin karşılarına çıkan paket satışları web sitesi sahiplerinin aklını çelmektedir.

Google yeni SEO algoritmalarıyla birlikte backlink paketlerinin doğal olmadığını rahat bir biçimde anlayabilmekte ve cezasını verebilmektedir. Bu cezalardan kurtulmak için uzun ve masraflı çalışmalar yapılmaktadır. Bu süreçte site trafik kaybederken site için harcanan emekte boşa gitmiştir. Kaş yapmaya çalışırken göz çıkaran web sitesi sahiplerinin bu tarz olaylar başlarına gelmeden önlem almaları web sitesinin yaşamı açısından önemlidir.

Facebook Sayfamız: https://www.facebook.com/seosozluk

 
Toplam blog
: 2
: 159
Kayıt tarihi
: 29.09.15
 
 

Emre Tonguç, 1983 İstanbul doğumludur ve uzmanlık alanları SEO yani arama motoru optimizasyonu ve..