Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

     
    Kategori
    İnternet
     

    Seo Nedir

    Seo Nedir
     

    Seo nedir? Seo ne değildir?


    SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) arama motoru sonuçlarında bir web sitesinin üst sıralarda yer bulması için yapılan çalışmalara verilen genel bir isimdir. Örnek olarak ” SEO Nedir? ” aramasında web siteniz ilk 100 sonuç arasında bile yer almıyorken, yapılacak SEO çalışmaları sonucunda sitenizi ilk sıralara çıkartmayı hedeflersiniz.
     
    SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden alıntı yapılarak ortaya çıkan bir kavramdır. Arama Motoru Optimizasyonu olarak Türkçe’ ye çevrilen Search Engine Optimization, web sitesi sahipleri için her geçen gün önemi artan ve bir o kadar da ilgi gören bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.
     
    SEO NEDİR?
     
    Eğer bir web sitesi sahibiyseniz ve şuan bu satırları okuyorsanız muhtemelen SEO kavramı hakkında ısınma turları atıyorsunuz demektir :)  Her site sahibi web sitesinin daha fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesini ister. Mevcut şartlarda web sitelerine en fazla ziyaretçiyi arama motorları gönderir. Bizlerde SEO çalışmaları yaparak web sitelerimizi arama motorlarının istediği standartlara getiriyoruz. Çünkü arama motorları genellikle kendi belirlediği standartlara uyan web sitelerini ilk sıraya taşır. Bizlerde arama motorları ile iyi geçinerek hedef kelimelerimizde en fazla ziyaretçiyi sitemize çekmeyi amaçlıyoruz. İşte bu doğrultuda yaptığımız bütün çalışmalara da SEO ismini veriyoruz.
     
    SEO NE DEĞİLDİR?
     
    Seo nedir sorusunu cevapladıktan sonra, Seo ile ilgili yanlış bilinenleri de açıklamakta yarar var.
     
    SEO adı altında yapılan çalışmalar kesinlikle arama motorlarını kandırmaya yönelik çalışmalar olmamalıdır.
    Seo çalışmaları sadece arama motorlarına yönelik olmamalıdır, çalışmaların merkezinde sitemizi ziyaret eden kullanıcılar olmalıdır. Yazımın giriş cümlelerinde genel olarak Arama motorlarına yönelik çalışmaları SEO olarak açıklamış olsam da, SEO çalışmalarının özünde zaten sitemize daha fazla ziyaretçi çekmek olduğunu söylemiştik. Bu durumu bir anlamda kısır bir döngüye benzetebiliriz :)
    SEO çalışmaları ilegal yöntemleri içermemelidir. Amaç rakip sitelerin sıralamasını düşürmek değil, daha fazla çalışarak, daha iyi içerik sunarak rakip sitelerin önüne geçmek olmalıdır. “Seo çalışmalarında her yol mübahtır” anlayışından uzak durmalıyız.
    Arama motorlarında daha iyi bir sıralama elde etmek için yapılan SEO çalışmaları genel olarak 2 ye ayrılır: Site içi SEO ve site dışı SEO.
     
    İlerleyen bölümlerde site içi seo teknikleri, site dışı seo teknikleri, seo ipuçları gibi başlıklar ile seo tecrübelerimi ve ipuçlarını sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
     
    Kaynak : http://www.nuriavci.com/seo-nedir/
     
    Toplam blog
    : 1
    : 55
    Kayıt tarihi
    : 16.04.15
     
     

    Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Web tasarım ve SEO ile ilgileniyorum. Manisa' da yaşıyorum. ..