Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

SES GETİREN BİR DİZİ

NETFLİX'TEN SES GETİREN BİR DİZİ

 Odaklanma sıkıntısı yaşadığım şu sıkıntılı günlerde izlediklerimin beni yormayan, sürükleyici ama ilgimi de çekebilecek şeyler olmasını istiyorum. Benim gibi düşünen kişilerin hiç de az olmadığını hissediyorum. Bu aralar bir şeyleri on dakika izleyip ara verdiğini söyleyen çok fazla insana rastlıyorum.

Netflix'in ses getiren dizisi Unorthodox da beni ekrana bağlama anlamında isteklerimi fazlasıyla  karşılayan bir yapım oldu. Neden mi? Öncelikle oldukça ilgi çekici bir konusu var ve sadece dört bölümden oluşuyor. O dört bölümün de nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. 

Unorthodox dizisi, Hasidik Yahudi Satmar topluluğundan kaçıp Berlin'e giden 19 yaşındaki Esty'yi anlatıyor. Ancak bu bir kaçma kovalamaca hikayesi değil. Daha çok Esty'nin yeni yaşantısına uyum sürecine odaklanıyor.

 Esty karakteri görücü usulü evlendirilmiş, özgürlüğünü arayan bir karakter ve bu özgürlüğünü arama mücedelesi bize hiç de klişe olmayan bir biçimde verilmiş. Genel olarak tüm karakterler titizlikle işlenmiş.

 Unorthodox'un en ilgi çekici yanlarından biri gerçek bir hikayeye dayanması.Yazar Deborah Feldman'ın eserinden yola çıkılmış, ancak kitapla dizi birbirinin kopyası değil.

   Yazar Deborah Feldman da baskıcı Hasidik bir topluluktan kaçmış ve oldukça ilgi çekici bir hikayesi var. Dizi hakkında daha ayrıntılı bilgiler ve Deborah Feldman'ın hikayesi için ayrıntılar burada://sophieningündemi.com/bir-oneri/unorthodox-dizisi/

 Diziyi izlemeyi düşünenlere iyi seyirler şimdiden.  

    

 
Toplam blog
: 4
: 95
Kayıt tarihi
: 14.03.20
 
 

 İstanbul Üniversitesi mezunuyum. Tiyatro ve sinema ilgi alanlarım arasında. Web sitem sophiening..