Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Şevket-i bostan

Şevket-i bostan
 

Yabani olarak yetişen, dikensi yaprakları olan, özellikle Ege'de sebze yemeklerinin kralı olarak bilinen ve tercih edilmesindeki en büyük etken böbreklere faydası olan, odunsu bir bitkidir.

Şevket-i bostan her yerde bulunmadığı için, satın alınması oldukça güçtür. Özellikle Ege’de ve Akdeniz’de semt pazarlarında bulabilirsiniz. Size tavsiyem temizlenmiş olarak satın almanız.
En çok bilinen ve tercih edilen pişirme şekli kuzu etli olanıdır.
Giritli Türklerin mutfağına ait bu yemeği kesinlikle tatmanızı tavsiye ederim.

Yapılışı:

Yarım kilo Şevket-i bostan iyice yıkanıp kabuğun ortasında kalmışsa sert bölüm çıkarılır. İkişer santim gelecek şekilde doğranır. Takribi ¼ kg kuşbaşı kemiksiz kuzu eti düdüklü tencerenin dibine konur, üzerine doğranmış şevket-i bostan yayılır.

Bir tasta bir limon suyu, dolu dolu bir yemek kaşığı unla karıştırılır. Un topak kalmayacak şekilde su ilavesiyle ezilip süzgeçten geçirilerek tencereye dökülür.

Yeteri kadar tuz, iki su bardağı su ve iki yemek kaşığı zeytinyağı  konur. 15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Not: İstenirse sadece haşlanıp salata gibi de yenebilir.

  

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..