Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Eğitim
 

Sınıf Seviyesine Göre Kodlama Eğitimi Önerileri

Sınıf Seviyesine Göre Kodlama Eğitimi Önerileri
 

Kodlama Eğitimi


Kodlama eğitiminin nihayet okullarda yaygınlaşmasından sonra hangi sınıf seviyesinde hangi kodlama çalışmasını yapmalı sorusu da önem kazanmaya başladı. Yaygın olarak kullanılan kodlama çalışmaları tükenmeye başladığında çaresiz kalan öğretmenlere ve velilere sınıf seviyesine göre kodlama çalışmaları hakkında öneriler vermeye çalışacağım.

Anaokulu:
Anaokullarınız da eğer kodlama çalışmaları yaptırmanız isteniyorsa yaşları gereği olabildiğince ekrandan kaçınmalarını sağlamak amacıyla bilgisayarsız kodlama çalışmaları daha faydalı olacaktır. Dolayısıyla yön kavramını bilerek ilkokula başlayan öğrenci kodlama çalışmalarına daha yatın olacağından öğrencilerde belirli hedefe ulaşmaları için çeşitli yönlendirmeler vererek yön kavramını aşılayabilirsiniz. Örneğin 2 adım git sağa dön 3 adım  git gibi oyunlar oynatabilirsiniz. Eğer okullarınız veya siz veliler teknolojik cihaz alımına sıcak bakıyorsanız mutlaka Cubetto satın alın aldırın. Gerçekten kodlama için bu yaş grubuna en uygun araç bence Cubetto. Bunun dışında Kodable ve Code.org Kurs1 başlangıç seviyeleri de uygundur. İster tabletten ister bilgisayardan bu çalışmaları yaptırabilirsiniz.

İlkokul 1. 2. 3. Sınıf
İlkokul 1. sınıflarda ilk dönem yön kavramları, bilgisayarsız kodlama Cubetto ve arada Kodable ikinci dönem Kodable 2. seviye ve biraz daha sınıf seviyesine göre Puppy Adventure kullanabilirsiniz. Ben arada kodlama dışında hafıza oyunları ve küp çalışmaları yaptırıyorum.
2. ve 3. sınıflarda Code.org kurs 2, CodeSpark, Lego Code, Blockly, Run Marco, Code Monkey, Moana, Made With Code kullanıyorum.
Tabletli eğitim yapılıyorsa LightBot, ScratchJR kullanabilirsiniz.

4. Sınıf
4. sınıflarda yavaş yavaş seviyeye göre web üzerinden kodlama çalışmaları BitsBox gibi çalışmalar ve hafta hafta Scratch başlangıç çalışmaları yapmaya başlayabilirsiniz.

5. 6. ve 7. Sınıflar
Scratch, Kodu Game, Mozilla Thimble kullanarak HTML/CSS

Lise
C# Console, MS Small Basic, App Inventor, Ardunio.

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 163
Kayıt tarihi
: 05.03.13
 
 

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra, YGS'de 724. Olara..